Reseptit
3
Kiitos

Hyvä pizzapohja

Aito italialainen pizza muotoillaan käsin venyttäen. Pizzapohjan voi myös kaulia. Tästä pizzataikinasta valmistuu 1 uunipellillinen tai 2-3 pyöreää pizzaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Hyvä pizzapohja:

1.5 dl lämmintä vettä
15 g tuorehiivaa tai ½ pss kuivahiivaa
ripaus hienoa merisuolaa
noin 3 ½ dl durumvehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Liota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen, tai sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Lisää suola, jauhot ja öljy. Alusta taikinaa muutama minuutti. Muotoile yhdeksi isoksi tai pienemmiksi taikinapalloiksi.

2. Anna taikinoiden kohota noin 45 minuuttia peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Muotoile taikinapala jauhotetulla leivinpöydällä käsin painellen ja venyttäen joka puolelta niin, että siitä tulee litteä ja pyöreä tai haluamasi muotoinen pizzapohja.

4. Täytä pizzat ja paista 250-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia koosta riippuen.

Vinkki: Pizzapohjan saa rapeaksi paistamalla pizzan tulikuuman pizzakiven päällä. Se poistaa kosteuden taikinasta. Jos et omista kiveä, lämmitä uunipelti ensin tulikuumaksi ja hivuta pizza sitten pellille leivinpaperin avulla.

Katso myös: Täydellinen pizza – italialainen pizzamestari paljastaa salaisuudet

Lue myös: Pizzan villit täytevaihtoehdot – kokeilisitko näistä maukkaita vaihtoehtoja

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hyvä pizzapohja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X