Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hyydytetty kalkkunarosolli

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Hyydytetty kalkkunarosolli

  • noin 400 g kalkkunaa
  • 400 g etikkapunajuuria
  • 200 g keitettyä porkkanaa
  • 200 g keitettyä perunaa
  • 1 pieni purjo
  • 2 omenaa
  • 2 suolakurkkua
  • suolaa
  • valko- ja maustepippuria
  • noin 5 dl vahvasti maustettua kasvis- tai lihalientä
  • 3 liivatelehteä

Valmistusohje

Hyydytetty kalkkunarosolli tehdään näin:

  1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Kiehauta kasvis- tai lihaliemi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja kaada vesi pois. Lisää liivatteet kuumaan liemeen liukenemaan. Jäähdytä.
  2. Leikkaa pieniksi kuutioiksi kypsä kalkkuna, etikkapunajuuret, keitetyt ja jäähdytetyt porkkanat ja perunat. Mausta suolalla ja rouhitulla pippurilla. Lado ainekset hyydytysastiaan ja kaada päälle jäähtynyt liemi. Anna hyytyä kylmässä paikassa yön yli.
  3. Kumoa hyydytetty kalkkunarosolli tarjolle ja tarjoa sellaisenaan tai rosollikerman kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Hyydytetty kalkkunarosolli

Sinun täytyy kommentoidaksesi.