Reseptit
30-60 min
Kiitos

Hyydytetyt Irish coffee -leivokset

Ainekset

Lisää kauppalistalle

pohja:

noin 350 g sukaatäytekeksejä
100 g voita tai margariinia

täyte:

8 liivatelehteä
4 rkl viskiä
4 rkl vahvaa kahvia
3 keltuaista
3 valkuaista
2.5 dl sokeria
4 dl kuohu- tai vispikermaa
2 tl vaniljasokeria

koristeluun:

kahvipapumakeisia

Valmistusohje

  • noin 15 pientä leivosta
  • valmistusaika noin 30 minuuttia + hyytymisaika 2 tuntia

1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vuoraa neliön tai suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele muruseos vuoan pohjalle.
2. Mittaa keltuaiset ja 1 ¼ dl sokeria teräskulhoon ja vatkaa vesihauteen päällä vaaleaksi vaahdoksi. Liuota liivatteet tilkkaan kuumaavettä ja lisää keltuaisseoksen joukkoon. Sekoita joukkoon myös alkoholi ja kahvi.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljasokeri ja loput sokerista (1 ¼ dl). Lisää kermavaahto erissä keltuaisseokseen.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti täytteen joukkoon. Kaada mousse keksipohjan päälle, peitä kakku kelmulla tai foliolla ja anna jähmettyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
5. Leikkaa annospaloiksi ja koristele leivokset suklaakahvipavuilla.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hyydytetyt Irish coffee -leivokset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X