Hyydytetyt Irish coffee -leivokset
Hyydytetyt Irish coffee -leivokset valmistuvat helposti suklaatäytekekseistä tehtyyn pohjaan. Täytteessä maistuvat kahvi ja viski.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
Ainekset
pohja:
- noin 350 g sukaatäytekeksejä
- 100 g voita tai margariinia
täyte:
- 8 liivatelehteä
- 4 rkl viskiä
- 4 rkl vahvaa kahvia
- 3 keltuaista
- 3 valkuaista
- 2 ½ dl sokeria
- 4 dl kuohu- tai vispikermaa
- 2 tl vaniljasokeria
koristeluun:
- kahvipapumakeisia
Valmistusohje
Hyydytetyt Irish coffee -leivokset tehdään helposti näin:
1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vuoraa neliön tai suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele muruseos vuoan pohjalle.
2. Mittaa keltuaiset ja 1 ¼ dl sokeria teräskulhoon ja vatkaa vesihauteen päällä vaaleaksi vaahdoksi. Liuota liivatteet tilkkaan kuumaavettä ja lisää keltuaisseoksen joukkoon. Sekoita joukkoon myös alkoholi ja kahvi.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljasokeri ja loput sokerista (1 ¼ dl). Lisää kermavaahto erissä keltuaisseokseen.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti täytteen joukkoon. Kaada mousse keksipohjan päälle, peitä kakku kelmulla tai foliolla ja anna jähmettyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
5. Leikkaa annospaloiksi ja koristele leivokset suklaakahvipavuilla.
Vinkki: Hyydytettyjen leivosten valmisteluun kannattaa varata 30 minuuttia valmistukseen ja vähintään kaksi tuntia liivatteella hyydyttämiseen.
Lue myös Anna.fi: Näin leivotaan Irish coffee -kääretorttu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hyydytetyt Irish coffee -leivokset