
Igorin kana
Igorin kana on Peggyn pieni punainen keittiö -blogin suosittu ohje. Kanaa Igorin ja venäläiseen tapaan hurmasi suomalaiset kotikokkaajat ja sai valtavan suosion. Smetanan ja tomaattipyreen yhdistelmä todella toimii. Tähän jää helposti koukkuun.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Igorin kana
- 600 g broilerin rintafileitä
- 4 rkl rypsiöljyä
- 1 punainen paprika
- 1 keltainen paprika
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 70 g tomaattipyreetä
- 1 rkl sokeria
- 2 tl suolaa
- 2 dl kanalientä
- 240 g smetanaa
- 1 maustekurkku
- 1 dl persiljaa
Valmistusohje
Igorin kana kokataan helposti näin:
- Ruskista 600 grammaa rintafileitä nopeasti öljyssä, että ne saavat väriä pintaansa. Siirrä uunivuokaan odottamaan.
- Kuutioi yksi punainen ja yksi keltainen paprika ja hienonna kaksi sipulia ja kolme valkosipulinkynttä. Kuullota kasviksia pannulla neljässä ruokalusikallisessa kuumaa öljyä. Lisää pannulle 70 grammaa tomaattipyreetä, yksi ruokalusikallinen sokeria, kaksi teelusikallista suolaa, kaksi desiä kanalientä ja kaksi 120 gramman kokoista purkkia smetanaa. Sekoittele hetki ja keitä pari minuuttia. Kaada kastike rintafileiden päälle.
- Kuutioi yksi maustekurkku ja hienonna desin verran persiljaa. Lisää ne vuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
- Tarjoa kana riisin tai perunoiden kanssa. Igorin kana onnistuu myös ilman uunia liedellä pannussa tai kasarissa paistaen.
Resepti on julkaistu Kotiliedessä 17/2021.
Lue myös: Näin tehdään Lyonin kana
Lue myös Anna.fi: Tulistunut kana
Kommentoi
Kommentoi juttua: Igorin kana