Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ihan paras riimihärkä

Vuorokauden jääkaapissa maustunut riimihärkä on takuuvarma hitti joulun alkuruokapöydässä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Riimihärkä

  • 600 g tuoretta naudan ulkofileetä
  • 1 ½ rkl merisuolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 oksa tuoretta timjamia
  • 1 oksa tuoretta rosmariinia

Valmistusohje

Riimihärkä valmistuu näin helposti:

  1. Putsaa naudan ulkofileestä kalvot pois ja taputtele se kuivaksi talouspaperilla. Sekoita pienessä kulhossa suola, sokeri ja pippurit. Riivi yrtit ja hienonna ne mahdollisimman pieniksi. Sekoita yrtit yhteen mausteiden kanssa. Hiero naudan ulkofilee kauttaaltaan mausteseoksella. Kääri sitten liha kelmuun ja aseta se lautaselle. Nosta naudan ulkofilee maustumaan jääkaappiin vuorokaudeksi. Kääntele fileetä muutaman kerran maustumisen aikana.
  2. Pyyhi lihan pinta kuivaksi ja kääri se uuteen kelmuun. Nosta naudan ulkofilee sen jälkeen pakastimeen vuorokaudeksi. Leikkaa riimihärkä kohmeisena ohuen ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile se alkuruokana esimerkiksi rucolan ja parmesaanilastujen kanssa.

Vinkki: Marinoitu punasipuli  ja erilaiset majoneesikastikkeet sopivat myös yhteen riimihärän kanssa.

Lue myös Anna.fi: Riimipeura tehdään näin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ihan paras riimihärkä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.