Reseptit
yli 60 min
4
Kiitos

Imaami pyörtyi

Runsaassa öljyssä muhitettu, maukkaalla tomaattiseoksella täytetty munakoiso hurmaa vakiintuneimmankin makkaranpurijan. Tämä turkkilainen munakoisoruoka on saanut nimensä hengenmiehen pyötymisen mukaan, Imam bayildi. Voi vain arvailla, järkyttikö hengenmiestä ruoan ulkonäkö, öljyn määrä vai sen taivaallinen maku.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Täytetty munakoiso:

2 suurta munakoisoa
1 rkl suolaa
1 l vettä

Munakoison täyte

munakoisojen malto
öljyä
1 nippu tuoretta lehtipersiljaa
1 rkl silputtua tilliä
1 iso sipuli
3 silputtua vakosipulinkynttä
noin 200 g tomaattimurskaa
suolaa
mustapippuria
1 tl kanelia
4 kuivattua viikunaa tai 2 rkl korintteja
2 rkl pinjansiemeniä
muutama kirsikkatomaatti

Munakoison kypsentämiseen:

1 dl vettä
2 dl oliiviöljyä
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 rkl ruokosokeria tai hunajaa

Valmistusohje

1. Halkaise munakoisot. Koverra malto varovasti kuorista, älä riko kuoria. Pane malto ja kuoret suolaveteen noin 15 minuutiksi, valuta ja kuivaa. Leikkaa malto kuutioiksi.

2. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet, kuullota öljyssä. Lisää joukkoon munakoisokuutiot ja reiluhkosti öljyä. Paista kuultaviksi. Lisää muut täytteen ainekset ja hauduta noin 20 minuuttia.

3. Täytä munakoisojen kuoret täytteellä ja lado ne uunivuokaan. Sekoita vesi, öljy, sitruunankuoriraaste ja mehu. Kaada seos vuokaan ja ripota pinnalle sokeria tai hunajaa. Kypsennä tunti 150 asteessa. Anna jäähtyä liemessä ja tarjoa huoneenlämpöisininä.

Katso myös: Turkkilaiset lammaspyörykät

Keskustelu

Onko tuo tosiaankin 2 dl oliiviöljyä? Täyte oli aivan ihanaa, mutta toi oliiviöljy jäi syömättä..

Vähensin kypsentämisliemen öljyn pariin ruokalusikaan, herkullisia tuli niinkin.Viikunoita ei löytynyt kaapista, korvasin ne rusinoilla.

Kommentoi juttua: Imaami pyörtyi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X