Indonesialainen Nasi Goreng
Nasi goreng on erittäin suosittu ruokalaji Indonesiassa. Se valmistetaan paistetusta riisistä ja kasviksista. Nasi Gorengiin käytetään yleensä edelliseltä päivältä jäänyttä keitettyä riisiä, soijakastiketta, valkosipulia, shalotti- tai kevätsipulia. Proteiinia tuo esimerkiksi kana tai katkarapu sekä paistettu kananmuna.
- Maidoton
Ainekset
Nasi goreng:
- noin 3 dl pitkäjyväistä riisiä
- 4.5 dl vettä
- 1 rkl öljyä
- 3 salottisipulia
- (1 valkosipulinkynsi)
- 120-150 g broilerinrintaa (1-2 rintafileetä)
- 3 porkkanaa
- 120-150 g herkkusieniä
- 1 tl paprikaa
- 0,25-0,5 tl chiliä
- 2 rkl tomaattipyreetä tai ketsuppia
- 1 rkl soijakastiketta
Valmistusohje
Nasi goreng tehdään helposti näin:
- Kypsennä huuhdottu riisi vedessä keittäen tai mikroaaltouunissa.
- Kuumenna öljy wokissa tai laakeassa pannussa. Kuullota hienonnettuja salottisipuleita ja valkosipulinkynttä minuutin verran, lisää pieniksi paloiteltu broilerinliha ja kypsennä 2 minuuttia. Lisää ohuiksi viipaloidut porkkanat ja sienet ja kypsennä pari minuuttia. Mausta paprikalla, chilillä, tomaattipyreellä tai ketsupilla ja soijakastikkeella ja kypsennä minuutin verran, kunnes porkkanat ja sienet ovat kypsiä.
- Sekoita kypsä riisi joukkoon. Kuumenna ruoka ja tarjoa heti. Lisäksi voit paistaa munakkaan ja leikata sen suikaleiksi riisin päälle tai paista jokaiselle erikseen kananmuna ja koristele se vesikrassilla ja kurkunviipaleilla.
Lue myös: Indonesialainen ruoka – harmonisen mausteiset kasvisruoat vievät kielen mennessään
Lue myös Anna.fi/ruoka: Riisistä syntyy maukkaita aterioita – kokeile japanilaista kuppilaruokaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Indonesialainen Nasi Goreng