Inkivääri-härkäsalaatti
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- 1.5 kg naudan ulkofileetä
- 1.5 rkl öljyä
- 1 rkl korianterinsiemeniä
- 1 tl oreganoa
- 2 tl suolaa
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
Ruskistamiseen:
- voita ja öljyä
maustekastike:
- 1 dl vettä
- 4 rkl ruokokidesokeria
- noin 5 cm:n pala tuoretta inkivääriä
- 1 salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl limetin mehua
- 1 rkl riisiviinietikkaa
Lisäksi:
- 1 ruukku mizunasalaattia
- 2 punasipulia
- 1 nippu tuoretta korianteria ja minttua
- 1 punainen chili
- 1 dl karkeaksi rouhittuja suolapähkinöitä
Valmistusohje
- Valmistusaika noin tunti + pakastus + maustuminen.
1. Nosta filee huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Poista fileen pinnalta ylimääräiset kalvot. Hiero öljyä pintaan. Murskaa korianterinsiemenet oreganon, suolan ja mustapippureiden kanssa. Hiero mausteseos lihaan.
2. Ruskista fileen pinta kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa. Työnnä paistomittari paksuimpaan kohtaan ja nosta liha 150-asteiseen uuniin. Anna kypsyä, kunnes sisälämpötila näyttää 50–52 astetta eli medium rare -kypsyyttä. Nosta filee uunista, peitä foliolla ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia.
3. Valuta ja kääri liha kelmuun tiukalle rullalle. Pakasta kohmeiseksi, jotta siitä voi leikata ohuita siivuja.
4. Valmista maustekastike. Kiehauta vesi, sokeri, ohuiksi suikaleiksi leikatut inkiväärit kattilassa. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon hienonnettu salottisipuli, murskattu valkosipulinkynsi, limetin mehu ja viinietikka. Anna maustua tunti viileässä. Siivilöi.
5. Leikkaa liha parin millin siivuja. Levitä vadille mizunasalaatti ja asettele lihaviipaleet vadille vierivireen. Kuori ja suikaloi punasipuli ja hienonna yrtit. Viipaloi chilit. Levitä ainekset salaatin päälle ja ripottele pinnalle suolapähkinät. Pirskota salaatin päälle maustekastiketta.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Inkivääri-härkäsalaatti