Reseptit
30-60 min
10
Kiitos

Inkivääri-härkäsalaatti

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1.5 kg naudan ulkofileetä
1.5 rkl öljyä
1 rkl korianterinsiemeniä
1 tl oreganoa
2 tl suolaa
0.5 tl rouhittua mustapippuria

Ruskistamiseen:

voita ja öljyä

maustekastike:

1 dl vettä
4 rkl ruokokidesokeria
noin 5 cm:n pala tuoretta inkivääriä
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl limetin mehua
1 rkl riisiviinietikkaa

Lisäksi:

1 ruukku mizunasalaattia
2 punasipulia
1 nippu tuoretta korianteria ja minttua
1 punainen chili
1 dl karkeaksi rouhittuja suolapähkinöitä

Valmistusohje

  • Valmistusaika noin tunti + pakastus + maustuminen.

1. Nosta filee huoneenlämpöön
noin tunti ennen kypsentämistä.
Poista fileen pinnalta ylimääräiset
kalvot. Hiero öljyä pintaan. Murskaa
korianterinsiemenet oreganon,
suolan ja mustapippureiden
kanssa. Hiero mausteseos lihaan.

2. Ruskista fileen pinta kuumalla
pannulla voi-öljyseoksessa. Työnnä
paistomittari paksuimpaan kohtaan
ja nosta liha 150-asteiseen
uuniin. Anna kypsyä, kunnes sisälämpötila
näyttää 50–52 astetta
eli medium rare -kypsyyttä. Nosta
filee uunista, peitä foliolla ja anna
vetäytyä noin 15 minuuttia.

3. Valuta ja kääri liha kelmuun tiukalle
rullalle. Pakasta kohmeiseksi,
jotta siitä voi leikata ohuita siivuja.

4. Valmista maustekastike. Kiehauta
vesi, sokeri, ohuiksi suikaleiksi
leikatut inkiväärit kattilassa.
Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon
hienonnettu salottisipuli, murskattu
valkosipulinkynsi, limetin mehu ja
viinietikka. Anna maustua tunti
viileässä. Siivilöi.

5. Leikkaa liha parin millin siivuja.
Levitä vadille mizunasalaatti ja
asettele lihaviipaleet vadille vierivireen.
Kuori ja suikaloi punasipuli
ja hienonna yrtit. Viipaloi chilit.
Levitä ainekset salaatin päälle
ja ripottele pinnalle suolapähkinät.
Pirskota salaatin päälle
maustekastiketta.

Avainsanat

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Inkivääri-härkäsalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X