Reseptit

Inkivääri-härkäsalaatti

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 1.5 kg naudan ulkofileetä
  • 1.5 rkl öljyä
  • 1 rkl korianterinsiemeniä
  • 1 tl oreganoa
  • 2 tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria

Ruskistamiseen:

  • voita ja öljyä

maustekastike:

  • 1 dl vettä
  • 4 rkl ruokokidesokeria
  • noin 5 cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl limetin mehua
  • 1 rkl riisiviinietikkaa

Lisäksi:

  • 1 ruukku mizunasalaattia
  • 2 punasipulia
  • 1 nippu tuoretta korianteria ja minttua
  • 1 punainen chili
  • 1 dl karkeaksi rouhittuja suolapähkinöitä

Valmistusohje

Inkivääri-härkäsalaatti
  • Valmistusaika noin tunti + pakastus + maustuminen.

1. Nosta filee huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Poista fileen pinnalta ylimääräiset kalvot. Hiero öljyä pintaan. Murskaa korianterinsiemenet oreganon, suolan ja mustapippureiden kanssa. Hiero mausteseos lihaan.

2. Ruskista fileen pinta kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa. Työnnä paistomittari paksuimpaan kohtaan ja nosta liha 150-asteiseen uuniin. Anna kypsyä, kunnes sisälämpötila näyttää 50–52 astetta eli medium rare -kypsyyttä. Nosta filee uunista, peitä foliolla ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia.

3. Valuta ja kääri liha kelmuun tiukalle rullalle. Pakasta kohmeiseksi, jotta siitä voi leikata ohuita siivuja.

4. Valmista maustekastike. Kiehauta vesi, sokeri, ohuiksi suikaleiksi leikatut inkiväärit kattilassa. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon hienonnettu salottisipuli, murskattu valkosipulinkynsi, limetin mehu ja viinietikka. Anna maustua tunti viileässä. Siivilöi.

5. Leikkaa liha parin millin siivuja. Levitä vadille mizunasalaatti ja asettele lihaviipaleet vadille vierivireen. Kuori ja suikaloi punasipuli ja hienonna yrtit. Viipaloi chilit. Levitä ainekset salaatin päälle ja ripottele pinnalle suolapähkinät. Pirskota salaatin päälle maustekastiketta.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Inkivääri-härkäsalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.