Reseptit
30-60 min
35

Inkiväärilastut

Ainekset

Lisää kauppalistalle
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
0.5 dl ruskeaa ruokosokeria
1-2 tl jauhettua inkivääriä
0.5 tl kanelia
0.3 tl neilikkaa
2 rkl tummaa siirappia
1 rkl vahvaa kahvia
3 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
3-4 rkl sokeroitua papaijaa ja ananasta pieninä kuutioina

pinnalle:

3 rkl ruskeaa ruokosokeria

Valmistusohje

  1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää inkivääri, kaneli ja neilikka. Sekoita siirappi ja kahvi keskenään. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Paloittele papaijat ja ananaspalat pieniksi kuutioiksi. Lisää kaikki ainekset taikinaan.
  2. Muotoile taikinasta noin 20 cm pitkä, 7-9 cm leveä ja 2-3 cm paksu tanko. Kiedo se kelmuun ja pakasta muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
  3. Leikkaa vähän sulaneesta, mutta vielä jäisestä taikinatangosta mahdollisimman ohuita, vajaan puolen sentin paksuisia viipaleita leivinpaperille. Sirottele hiukan ruokosokeria pinnalle. Siitä tulee pintaan kaunis kimmellys.
  4. Paista lastuja 175 asteessa noin 10 minuuttia. Jäähtyessään lastuista tulee nekkumaisen rapeita.
  5. Vahvasti inkiväärin makuiset lastut maistuvat jäätelön koristeena tai teepöydässä.
  • Jauhetun inkiväärin asemesta voit käyttää paloiteltua, hillottua inkivääriä.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Inkiväärilastut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X