Inkiväärilastut
Mausteiset inkiväärilastut maistuvat jälkiruoan, maitokahvin, tee-tai kahvikupillisen seurana. Nekkumaisen makeat lastut taltuttavat
makeannälkää. Resepti on lähtöisin Kotilieden pitkäaikaiselta ruokatoimittajalta, Inga Aaltoselta. Ingan ohjeet ovat vuosien virrassa kulkeneet niin kotikokkaajien kuin ammattilaistenkin käsissä äidiltä tyttärille.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Inkiväärilastut:
100 g
voita tai margariinia
1 dl
sokeria
0.5 dl
ruskeaa ruokosokeria
1-2 tl
jauhettua inkivääriä
0.5 tl
kanelia
0.3 tl
neilikkaa
2 rkl
tummaa siirappia
1 rkl
vahvaa kahvia
3 dl
vehnäjauhoja
0.5 tl
leivinjauhetta
3-4 rkl
sokeroitua papaijaa ja ananasta pieninä kuutioina
Inkiväärilastujen pinnalle:
3 rkl
ruskeaa ruokosokeria
Keskustelu
Kommentoi juttua: Inkiväärilastut