
Inkiväärilohi uunitomaattien kera
Inkiväärilohi uunitomaattien kera on kerralla uunissa kypsyvä kala-ateria. Aasialaisittain maustetun uunilohen kaveriksi kypsennetään mehukkaita minitomaatteja.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Inkiväärilohi:
- noin 1 kg:n lohi- tai kirjolohifilee
mausteseos:
- 2 tl inkivääritahnaa
- 2 tl sitruunaruohotahnaa
- 2 limetin mehu
- 1 tl osterikastiketta
- 1 tl soijakastiketta
- 1-2 tl makeaa chilikastiketta
- rouhittua mustapippuria
uunitomaatit:
- 1 rasia miniluumutomaatteja
- merisuolaa myllystä
- mustapippuria myllystä
- 1 tl ruokosokeria
- 2 valkosipulinkynttä
- timjamia
- 2 rkl öljyä
- 1-2 rkl balsamiviinietikkaa
Valmistusohje
Inkiväärilohi uunitomaattien kera tehdään helposti näin:
1. Perkaa kalafilee. Sekoita mausteet ja levitä osa seoksesta uunivuoan pohjalle. Aseta kala ylöspäin vuokaan, ja levitä loput seoksesta kalan pintaan.
2. Sekoita mausteet tomaattien joukkoon. Kaada seos pieneen uunivuokaan kypsymään.
3. Kypsennä kalaa ja tomaatteja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa inkiväärilohi ja tomaatit kylmänä tai kuumana.
Lue lisää: Uunilohi on helppoa kotiruokaa – 5 herkullista ohjetta
Lue lisää Anna.fi/ruoka: Teriyaki-uunilohi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Inkiväärilohi uunitomaattien kera