Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Intialainen kukkakaaliriisi

Intialainen kukkakaaliriisi tehdään basmatiriisistä, kukkakaalinnupuista ja muista kasviksista. Kardemumma, kaneli ja kurkuma tuovat makua.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Intialainen kukkakaaliriisi

  • 1 kpl sipuli
  • 2 kpl valkosipulin kynttä
  • 4 rkl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
  • 1 kpl porkkana
  • 125 g herneitä tai vihreitä papuja (tuoreita tai pakastettuja)
  • 175-200 g kukkakaalin kukintoja
  • 2 tl kurkumaa
  • 1 ripaus kardemummaa
  • 3 mausteneilikkaa
  • 1 kanelitanko
  • 250 g riisiä
  • noin 6 dl vettä tai kasvislientä
  • suolaa
  • (cashew-pähkinöitä)

Valmistusohje

Intialainen kukkakaaliriisi valmistuu näin:

Intialainen kukkakaaliriisi syntyy basmatiriisistä, kukkakaalista ja vihreistä pavuista. Himalajan juurella kasvanutta riisiä sanotaan parhaimmaksi. Riisi tuoksuu keitettäessä erityisen hyvältä.

  1. Hienonna sipuli ja toinen valkosipulinkynsistä. Kuumenna paistokasarissa öljy ja kuullota sipulisilppua noin 5 minuuttia. Pese ja kuori porkkana ja kuutioi se pieniksi paloiksi. Lisää herneet tai paloitellut vihreät pavut ja kukkakaalin kukinnot ja kääntele niitä. Lisää mausteeksi keltaisen värin antavaa kurkumaa, kardemummaa, mausteneilikat ja pieni kanelitanko. Kääntele aineksia pannulla minuutin verran.
  2. Lisää huuhdottu riisi ja toinen valkosipulinkynsi murskattuna. Sekoittele riisiä parin minuutin ajan ja lisää vesi tai kasvisliemi. Mausta suolalla ja kuumenna kiehumapisteeseen sekoittaen. Peitä kannella ja anna riisin kypsyä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  3. Anna kukkakaaliriisin vetäytyä vielä kannen alla noin 3 minuuttia. Sekoita se haarukalla ilmavaksi ja tarjoa kuumana esimerkiksi raita-kastikkeen ja naan-leivän kanssa.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Innostu intialaisesta ruoasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Intialainen kukkakaaliriisi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.