
Intialainen munakoisosalaatti
Intialainen munakoisosalaatti tehdään öljyssä paistetuista munakoisoviipaleista. Seesaminsiemenet antavat makua, linssit ruokaisuutta. Salaatti sopii lisukkeeksi tai ruoaksi sellaisenaan.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Intialainen munakoisosalaatti:
- 2 (à 300 g) munakoisoa
- 2 rkl suolaa
- 2.5 dl ruskeita tai mustia linssejä
- 1 dl pinjansiemeniä
- 1 sitruunan mehu
- 1 tl suolaa
- 1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. minttua ja lehtipersiljaa
- 1 dl oliiviöljyä
- 1.5 tl Garam masala -mausteseosta
- 2 rkl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
1. Huuhtele ja leikkaa munakoisot puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet kerroksittain lävikköön ja ripottele väleihin tasaisesti suolaa. Nosta päälle kevyt paino. Anna suolan vaikuttaa puoli tuntia.
2. Huuhtele ja keitä linssit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta kuiviksi. Paahda kuivalla pannulla pinjansiemenet. Purista linssien joukkoon sitruunamehu ja sekoita joukkoon suola ja hienonnetut yrtit. Huuhtele munakoisot, valuta ja painele talouspaperin avulla kuiviksi.
3. Paista munakoisoviipaleet runsaassa kuumassa öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi. Ripottele paistetuille viipaleille ensin mausteseosta ja sitten seesaminsiemeniä. Nosta linssit ja munakoisoviipaleet tarjoiluvadille ja ripottele päälle pinjansiemenet.
Kokeile myös muita mausteisia reseptejä: Samettinen porkkanakeitto Lohta ja bataattimuusia intialaisittain Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna Ruoka.fi:Porkkanahalva
Kommentoi
Kommentoi juttua: Intialainen munakoisosalaatti