Reseptit
30-60 min
4

Intialainen munakoisosalaatti

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 (à 300 g) munakoisoa
2 rkl suolaa
2.5 dl ruskeita tai mustia linssejä
1 dl pinjansiemeniä
1 sitruunan mehu
1 tl suolaa
1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. minttua ja lehtipersiljaa
1 dl oliiviöljyä
1.5 tl Garam masala -mausteseosta
2 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Intialainen munakoisosalaatti tehdään öljyssä paistetuista munakoisoviipaleista. Seesaminsiemenet antavat makua, linssit ruokaisuutta.

1. Huuhtele ja leikkaa munakoisot puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet kerroksittain lävikköön ja ripottele väleihin tasaisesti suolaa. Nosta päälle kevyt paino. Anna suolan vaikuttaa puoli tuntia.

2. Huuhtele ja keitä linssit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta kuiviksi. Paahda kuivalla pannulla pinjansiemenet. Purista linssien joukkoon sitruunamehu ja sekoita joukkoon suola ja hienonnetut yrtit. Huuhtele munakoisot, valuta ja painele talouspaperin avulla kuiviksi.

3. Paista munakoisoviipaleet runsaassa kuumassa öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi. Ripottele paistetuille viipaleille ensin mausteseosta ja sitten seesaminsiemeniä. Nosta linssit ja munakoisoviipaleet tarjoiluvadille ja ripottele päälle pinjansiemenet.

Kokeile myös muita mausteisia reseptejä:
Samettinen porkkanakeitto
Lohta ja bataattimuusia intialaisittain
Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna
Ruoka.fi:Porkkanahalva

Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Intialainen munakoisosalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X