Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Intialainen naanleipä

Intialainen naanleipä on ihanan pehmeä vehnäleipä, joka vie kielen mennessään. Jos haluat naanleipään lisämakua, ripottele pintaan hienonnettua valkosipulia ja kuivattuja yrttejä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Naan-leipä:

  • 10 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 3 dl maitoa
  • 2 tl kuivahiivaa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 kananmuna kevyesti vatkattuna
  • 2 rkl öljyä
  • 1 ¾ dl paksua maustamatonta jogurttia

Voiteluun

  • 50 g voita

Valmistusohje

1. Siivilöi jauhot suureen kulhoon ja tee keskelle kuoppa.

2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, leivinjauhe ja suola jauhoihin.

3. Sekoita toisessa kulhossa muna, öljy sekä jogurtti. Kaada sekoitus sekä maito jauhoihin. Sekoita niin, että taikinasta tulee pehmeä.

4. Nosta leipätaikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa 5 minuuttia, kunnes se on pehmeää ja joustavaa.

5. Laita taikina öljyttyyn kulhoon, peitä ja anna nousta kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

6. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita puolillaan vettä oleva uunivuoka uunin pohjalle. Näin uuniin muodostuu kosteutta, joka estää naanleipiä kuivumasta.

7. Vaivaa kohonnutta taikinaa vielä hetki, ja jaa se 10 osaan. Muotoile naanleivät pisaranmuotoiseksi joko käsin tai kaulimella. Laita leivät öljyllä voidellulle pellille.

8. Paista naanleipiä ylimmällä tasolla 7 minuuttia, käännä ympäri ja paista vielä 5 minuuttia.

9. Voitele kypsät naanleivät sulalla voilla. Peitä liinalle, jotta leivät pysyvät pehmeinä ja lämpiminä.

Kokeile myös muita ihania leipäreseptejä: Pitaleivät Dukkamaustettu nyhtöleipä Spelttifocaccia Ruoka.fi: Rosmariini-pinjansiemensämpylät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Intialainen naanleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.