Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Intialainen pinaattimuhennos eli palak paneer

Palak paneer on intialainen currykastike, joka sisältää nimensä mukaan pinaattia, palak sekä juustoa, paneer. Se on kermainen, maultaan lempeän mausteinen ja väriltään veikeän vihreä. Palak paneer on helppo valmistaa ja pöydässä reilussa puolessa tunnissa, joten sen jaksaa tehdä myös arki-iltana töiden jälkeen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Palak paneer:

200 g pinaattia
1 pkt (200 g) kotijuustoa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl korianterin siemeniä
1 tl juustokuminan siemeniä
1 tl kurkumaa
2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 rkl rypsiöljyä
1 vihreä chili
4 tomaattia
2 dl turkkilaista jogurttia
ripaus suolaa
Mainos

Valmistusohje

1. Huuhtele pinaatit ja poista paksuimmat lehtiruodit. Hienonna pinaatit pienemmiksi. Paloittele kotijuusto.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Murskaa ja sekoita mausteet morttelissa. Kuullota sipuleita ja inkivääriä hetki öljyssä mausteiden kanssa.

3. Halkaise chili ja poista kannat, siemenet ja vaaleat osat. Hienonna pieniksi paloiksi. Lisää pannulle pinaatit, hienonnettu chili ja paloitellut tomaatit. Anna seoksen muhia hiljalleen 10-15 minuuttia.

4. Lisää jogurtti ja kotijuusto pannulle ja anna seoksen kiehahtaa. Mausta seos suolalla ja tarjoile esimerkiksi riisin kera.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Intialainen pinaattimuhennos eli palak paneer

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X