Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Intialainen pinaattimuhennos eli palak paneer

Palak paneer on intialainen currykastike, joka sisältää nimensä mukaan pinaattia, palak sekä juustoa, paneer. Se on kermainen, maultaan lempeän mausteinen ja väriltään veikeän vihreä. Palak paneer on helppo valmistaa ja pöydässä reilussa puolessa tunnissa, joten sen jaksaa tehdä myös arki-iltana töiden jälkeen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Palak paneer:

  • 200 g pinaattia
  • 1 pkt (200 g) kotijuustoa tai paneer-juustoa
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl korianterin siemeniä
  • 1 tl juustokuminan siemeniä
  • 1 tl kurkumaa
  • 2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 vihreä chili
  • 4 tomaattia
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Palak paneer tehdään näin:

1. Huuhtele pinaatit ja poista paksuimmat lehtiruodit. Hienonna pinaatit pienemmiksi. Paloittele kotijuusto.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Murskaa ja sekoita mausteet morttelissa. Kuullota sipuleita ja inkivääriä hetki öljyssä mausteiden kanssa.

3. Halkaise chili ja poista kannat, siemenet ja vaaleat osat. Hienonna pieniksi paloiksi. Lisää pannulle pinaatit, hienonnettu chili ja paloitellut tomaatit. Anna seoksen muhia hiljalleen 10-15 minuuttia.

4. Lisää jogurtti ja kotijuusto pannulle ja anna seoksen kiehahtaa. Mausta palak paneer suolalla ja tarjoile esimerkiksi riisin kera.

Lue myös: Intialainen curry syntyy niin kanasta kuin kasviksistakin – kolme herkullista reseptiä

Lue myös Anna.fi: Goan herkut: Kokeile kukkakaalibiryania, chapati-leipää ja vindaloo-kastiketta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Intialainen pinaattimuhennos eli palak paneer

Riitta Siren

Missä valmistusohje? Näkyvissä vain mainoksia ainesten ja ostoslistan jälkeen

Riitta Siren

Löytyi 😁

Riitta Siren

Löytyi 😁

Vastaa käyttäjälle Riitta SirenPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.