Intialainen pinaattimuhennos eli palak paneer
Palak paneer on intialainen currykastike, joka sisältää nimensä mukaan pinaattia, palak sekä juustoa, paneer. Se on kermainen, maultaan lempeän mausteinen ja väriltään veikeän vihreä. Palak paneer on helppo valmistaa ja pöydässä reilussa puolessa tunnissa, joten sen jaksaa tehdä myös arki-iltana töiden jälkeen.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Palak paneer:
- 200 g pinaattia
- 1 pkt (200 g) kotijuustoa tai paneer-juustoa
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl korianterin siemeniä
- 1 tl juustokuminan siemeniä
- 1 tl kurkumaa
- 2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 vihreä chili
- 4 tomaattia
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Palak paneer tehdään näin:
1. Huuhtele pinaatit ja poista paksuimmat lehtiruodit. Hienonna pinaatit pienemmiksi. Paloittele kotijuusto.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Murskaa ja sekoita mausteet morttelissa. Kuullota sipuleita ja inkivääriä hetki öljyssä mausteiden kanssa.
3. Halkaise chili ja poista kannat, siemenet ja vaaleat osat. Hienonna pieniksi paloiksi. Lisää pannulle pinaatit, hienonnettu chili ja paloitellut tomaatit. Anna seoksen muhia hiljalleen 10-15 minuuttia.
4. Lisää jogurtti ja kotijuusto pannulle ja anna seoksen kiehahtaa. Mausta palak paneer suolalla ja tarjoile esimerkiksi riisin kera.
Lue myös: Intialainen curry syntyy niin kanasta kuin kasviksistakin – kolme herkullista reseptiä
Lue myös Anna.fi: Goan herkut: Kokeile kukkakaalibiryania, chapati-leipää ja vindaloo-kastiketta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Intialainen pinaattimuhennos eli palak paneer
Missä valmistusohje? Näkyvissä vain mainoksia ainesten ja ostoslistan jälkeen
Löytyi 😁
Löytyi 😁