Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Intialainen tomaattijuustokastike

Intialainen tomaattijuustokastike on pähkinöillä ja juustolla rikastettu kasviskastike, jossa mausteiden kirjo on täydellisessä tasapainossa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Intialainen tomaattijuustokastike:

  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 sipulia
  • 4–6 valkosipulinkynttä
  • noin 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 vihreä chili
  • chilijauhetta
  • 2 tl kurkumaa
  • 2 tl Garam masala –mausteseosta
  • 2 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • merisuolaa ja mustapippuria myllystä
  • 800 g tomaattimurskaa
  • 2 tl ruokosokeria
  • 400 g kiinteää kotijuustoa, paneer-juustoa tai fetaa tuoretta korianteria

Valmistusohje

Intialainen tomaattijuustokastike tehdään helposti näin:

1. Sekoita kerma ja pähkinät jogurttiin. Anna pähkinöiden pehmetä liemessä noin 15 minuuttia. Silppua sipulit sekä valkosipulinkynnet, kuullota öljyssä. Lisää joukkoon raastettu inkivääri, silputtu chili ja kuivat mausteet. Lisää tomaattimurska ja sokeri. Hauduta vielä 20 minuuttia. Soseuta ja kaada takaisin kasariin.

2. Soseuta jogurtti-pähkinäseos ja lisää se tomaattikastikkeeseen. Hauduta muutama minuutti ja lisää kuutioitu juusto. Kuumenna intialainen tomaattijuustokastike  ja silppua joukkoon korianteri.

Lue myös: Intialainen curry syntyy niin kanasta kuin kasviksistakin – kolme herkullista reseptiä

Lue myös Anna.fi/ruoka: Linssi-daal


Kommentoi

Kommentoi juttua: Intialainen tomaattijuustokastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.