Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Intialaiset lammasvartaat

Maukkaat lammasvartaat on helppo tehdä ja syödä. Tarjoa kuumina kirpeän pikkelssin, mangochutneyn, linssien ja riisin kanssa.

Ainekset

  • 400 g lampaanjauhelihaa
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 1-2 rkl öljyä
  • ½-1 tl tuoretta inkivääriä
  • ¼ jauhettua neilikkaa
  • ½ tl kardemummaa
  • 1 ½ tl jauhettua korianterinsiemeniä
  • (garam masala- mausteseosta)
  • 1-1 ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl maustamatonta jogurttia

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne öljyssä. Lisää raastettua inkivääriä ja hienonnettua neilikkaa, kardemummaa, juustokuminaa ja korianterinsiemeniä tai niiden asemesta tai lisäksi valmista garam masala -mausteseosta. Sekoita lampaanjauhelihaan kananmuna, mausteinen sipuliseos ja jogurtti. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja sekoita hyvin.

2. Muotoile murekeseoksesta noin 8 pitkänomaista, keskeltä paksumpaa lihapullaa ja paista ne kauniin ruskeiksi laakealla paistinpannulla. Pienennä lämpöä ja anna kypsyä hitaasti 10-15 minuuttia. Jos haluat, pujota lihakääröihin puinen varras.

 

Saatat olla kiinnostunut myös näistä:

Intialainen tomaattijuustokastike

kasvistagine

Intialainen kasvistagine

Intialainen linssijuustopata

Kukkakaalibiryani

Ruoka.fi: Intialainen kukkakaalibiryani


Kommentoi

Kommentoi juttua: Intialaiset lammasvartaat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.