Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Intialaiset samosapiiraat

Ainekset

kuoritaikina:

  • 250 g vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl Garam masala-mausteseosta
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl kurkumaa
  • 1.5 rkl ruokaöljyä
  • 2 dl lämmintä vettä

täyte:

  • 1 rkl ruokaöljyä tai kirkastettua voita
  • 200 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl Garam masala-mausteseosta
  • ½ - 1 tl jauhetttua chiliä
  • ½ tl kurkumaa
  • ½ tl suolaa
  • 100 g pakasteherneitä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl tuoretta korianteria tai minttua

paistamiseen:

  • 1.5 l öljyä

Valmistusohje

 

  1. Sekoita kuoritaikinan kuivat ainekset keskenään. Lisää öljy ja vesi. Sekoita ainekset taikinaksi. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä 5-10 minuuttia. Käsittely parantaa taikinan leipoutuvuutta ja sitkoa. Kääri taikina kelmuun ja anna olla huoneenlämmössä noin 20 minuuttia.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli. Raasta inkivääri. Paahda jauheliha, sipulisilppu, valkosipuli ja inkivääri pannussa. Lisää mausteet, herneet ja sitruunamehu sekä silputut yrtit.
  3. Muovaa taikina tangoksi. Jaa se 15 palaan. Pyöräytä palat pallosiksi ja litistä ne jauhokeossa. Peitä palat kelmulla. Kauli palat pyöreiksi kuoriksi. Lusikoi kuorille täytettä ja muovaa ne sukkulan tai kolmion muotoisiksi nyyteiksi.
  4. Kypsennä piiraat kuumassa öljyssä uppopaistaen. Aseta kypsät piiraat vadille talouspaperin päälle ja peitä leivinliinalla. Tarjoa kuumina. Lihatäytteen voi korvata perunasta ja kukkakaalista valmistetulla samoilla mausteilla maustetulla seoksella.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Intialaiset samosapiiraat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.