Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Isän iltapala -piirakka

1970-luvulla Valion mainoksissa julkaistu Isän iltapala -piirakka oli aikansa suursuosikki. Blonditiinan keittiössä retropiirakka mifutettiin vuoteen 2017.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Pohja

  • 400 g Neljän viljan ruokapiirakka -pakastetaikina

Täyte

  • 2 rasiaa maustettua Mifú - ruokaraetta
  • 2 sipulia
  • 2 rkl voita tai öljyä
  • 4 kananmunaa
  • 1-2 kourallista salaattisekoitusta, basilikaa tai babypinaattia
  • 1 tl sormisuolaa

Valmistusohje

1. Painele sulanut taikina halkaisijaltaan 24-27 senttisen piirasvuoan pohjalle ja reunaan. Vuokaa ei tarvitse voidella. Pistele pohja haarukalla.

2. Silppua sipulit. Kuullota sipulisilppu voissa tai öljyssä pannulla, lisää maustettu ruokarae ja jatka paistamista kunnes rae saa väriä.

3. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää ruokarae-sipuliseos ja mausta täyte suolalla. Kaada täyte piirakkataikinan päälle  ja paista piirakkaa uunin alatasolla 175-asteessa noin 45 minuuttia.

5. Tarjoa piirakka vihersalaatin kanssa.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Isän iltapala -piirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.