Isoäidin makaronilaatikko
Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Isoäidin makaronilaatikko

Makaronilaatikko oh helppo kotiruoka, joka maistuu kaikille. Makaronilaatikon reseptiä voi muunella lisäämälläjoukkoon ruskistettua maustettua jauhelihaa, sieniä, sipulia ja mausteita.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Isoäidin makaronilaatikko

400 g täysjyvämakaroneja
50 g margariinia tai voita
1 l maitoa
4 kpl munaa
150 g juustoraastetta
2 tl suolaa
1 tl sokeria
0.5 tl hienonnettua valkopippuria

Keskustelu

Makaroonilaatikko! Se oli niiiin hyvää. Äiti teki 60- luvulla aina sunnuntaisin liharuuan lisukeeksi. Se oli kuohkeaa ja pehmeää. Nam. Lihaa syötiin vain vkonloppuina, ei ollut varaa muuhun viisihenkisessä perheessä. Itsekasvatettu peruna oli tietty pääruoka-aines, mut lisukeruoka oli usein makaronilaatikko. Laitoin juuri uuniin, josko siitä ei tälläkertaa tule junttilaatikkoa…😀

Ei saa laittaa liikaa munia, normi lootaan vaan 1 muna ja hyvää tulee. Liian monta munaa = tiukka, kova laatikko.

Samaa mieltä ja lisäsin vielä että 200 c on liian kuuma, itse laitan 175 ja vähemmän loppua kohti 120 asteeseen,ottaa vähän enemmän aikaa mutta on pehmeämpi.

Lisäke makaronilaatikkoon laitettiin kotonani munamaitoon suolan lisäksi hiukan sokeria, tosi hyvää.

Nykyisin jätän munan kokonaan pois, ja herkuksi lisään sinihomejuustoa. On hyvääkin hyvempi.

Kommentoi juttua: Isoäidin makaronilaatikko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X