Reseptit
yli 60 min

Isoäidin makaronilaatikko

Ainekset

Lisää kauppalistalle
400 g (1 pussi) 4-viljan makaroneja
50 g margariinia tai voita
1 l maitoa
4 kpl munaa
150 g juustoraastetta
2 tl suolaa
(1 tl sokeria)
0.5 tl hienonnettua valkopippuria

Valmistusohje

Makaronilaatikko oh helppo kotiruoka, joka maistuu kaikille. Makaronilaatikon reseptiä voi muunella lisäämälläjoukkoon ruskistettua maustettua jauhelihaa, sieniä, sipulia ja mausteita.

  1. Keitä makaronit lähes kypsiksi ja kaada ne lävikköön valumaan. Voitele noin 20 cm x 30 cm kokoinen vuoka. Sekoita keskenään munat, maito, juustoraaste ja mausteet. Kaada makaronit ja munamaitoseos vuokaan.
  2. Kypsennä makaronilaatikkoa 170 asteessa noin tunti.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Makaroonilaatikko! Se oli niiiin hyvää. Äiti teki 60- luvulla aina sunnuntaisin liharuuan lisukeeksi. Se oli kuohkeaa ja pehmeää. Nam. Lihaa syötiin vain vkonloppuina, ei ollut varaa muuhun viisihenkisessä perheessä. Itsekasvatettu peruna oli tietty pääruoka-aines, mut lisukeruoka oli usein makaronilaatikko. Laitoin juuri uuniin, josko siitä ei tälläkertaa tule junttilaatikkoa…😀

Kommentoi juttua: Isoäidin makaronilaatikko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X