Reseptit
yli 60 min

Isoäidin makaronilaatikko

Makaronilaatikko oh helppo kotiruoka, joka maistuu kaikille. Makaronilaatikon reseptiä voi muunella lisäämälläjoukkoon ruskistettua maustettua jauhelihaa, sieniä, sipulia ja mausteita.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Isoäidin makaronilaatikko:

400 g (1 pussi) 4-viljan makaroneja
50 g margariinia tai voita
1 l maitoa
4 kpl munaa
150 g juustoraastetta
2 tl suolaa
(1 tl sokeria)
0.5 tl hienonnettua valkopippuria

Valmistusohje

  1. Keitä makaronit lähes kypsiksi ja kaada ne lävikköön valumaan. Voitele noin 20 cm x 30 cm kokoinen vuoka. Sekoita keskenään munat, maito, juustoraaste ja mausteet. Kaada makaronit ja munamaitoseos vuokaan.
  2. Kypsennä makaronilaatikkoa 170 asteessa noin tunti.

Keskustelu

Makaroonilaatikko! Se oli niiiin hyvää. Äiti teki 60- luvulla aina sunnuntaisin liharuuan lisukeeksi. Se oli kuohkeaa ja pehmeää. Nam. Lihaa syötiin vain vkonloppuina, ei ollut varaa muuhun viisihenkisessä perheessä. Itsekasvatettu peruna oli tietty pääruoka-aines, mut lisukeruoka oli usein makaronilaatikko. Laitoin juuri uuniin, josko siitä ei tälläkertaa tule junttilaatikkoa…😀

Kommentoi juttua: Isoäidin makaronilaatikko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X