
Isoäidin maksalaatikko
Isoäidin maksalaatikko tuo makumuiston mummolasta! Tällä ohjeella onnistut varmasti.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Maksalaatikko:
- 2 dl puuroriisiä tai rikottua ohraa
- 3 dl vettä
- nokare voita
- 1 tl suolaa
- 1 l täysmaitoa
- 1-2 sipulia
- voita
- 400 g jauhettua naudan- tai sianmaksaa
- (1 dl rusinoita)
- ½ dl siirappia
- 1 tl suolaa
- ½ tl jauhettua valkopippuria
- (1 tl oreganoa tai meiramia)
- (1 tl inkivääriä)
- 2 munaa
Valmistusohje
Maksalaatikko isoäidin tapaan tehdään näin:
1. Huuhdo ja valuta riisi tai ohra. Kiehauta vesi, rasvanokare ja suola. Lisää ryynit kiehuvaan veteen ja keitä niitä sekoitellen, kunnes neste on imeytynyt ryyneihin. Lisää riisin joukkoon maitoa vähitellen koko ajan sekoittaen. Hauduta riisiä noin puolisen tuntia.
2. Kuori ja silppua sipuli pieneksi. Kuullota sipulisilppu voissa pannulla. Sekoita kaikki ainekset myös maksa puuroon. Seos saa olla löysähköä. Lisää seokseen tarvittaessa maitoa.
3. Kaada riisi-maksaseos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 150-asteisessa uunissa runsas tunti. Voit halutessasi lisätä muutaman voinokareen maksalaatikon pinalle. Tarjoa maksalaatikko pakastepuolukoilla raikastetun puolukkahillon tai puolukkasurvoksen kera.
Katso myös: Helppoa arkiruokaa – laatikot ja kiusaukset
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Sentinvenyttäjän maksapihvit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Isoäidin maksalaatikko
Missä vaiheessa se olleellinen aines eli maksa siihen lisätään ?
Hei Mari, Kohdassa 2. Sekoita kaikki aineet.
”2. Silppua sipuli ja kuullota voissa. Sekoita kaikki ainekset puuroon. Seos saa olla löysähköä.” Oisko tossa kohdin.
Minun tapani tehdä maksalaatikko on muuten samantapainen paitsi inkivääriä en pane, ja sitten se törkein: en käytä raakaa jauhettua maksaa! Kiehautan kokonaisen maksakimpaleen suolatussa vedessä ja jauhan sen sitten itse. Ihana pehmeä maku ja houkuttelevampi ulkonäkö!
itse syön multaa enkä maksalaatikkoa
Tuleeko tähän tosiaan 2 tl suolaa?
eikö sitä maksaa vois mainit . raakana vai paistettuna
Paistoin neljässä pienessä alumiinivuoassa. Jostain syystä jäi tosi löysäksi. Syön tämän mutta loput täytyy paistaa lisää 🤔