Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Isoäidin maksalaatikko

Isoäidin maksalaatikko tuo makumuiston mummolasta! Tarjoa maksalaatikko klassisesti puolukkahillon tai -survoksen kanssa. Tällä ohjeella onnistut varmasti.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Maksalaatikko:

2 dl puuroriisiä tai rikottua ohraa
3 dl vettä
nokare voita
1 tl suolaa
1 l täysmaitoa
1-2 sipulia
voita
400 g jauhettua naudan- tai sianmaksaa
(1 dl rusinoita)
0.5 dl siirappia
1 tl suolaa
0.5 tl jauhettua valkopippuria
(1 tl oreganoa tai meiramia)
(1 tl inkivääriä)
2 munaa
Mainos

Valmistusohje

Maksalaatikko valmistuu näin.

1. Huuhdo ja valuta riisi tai ohra. Kiehauta vesi, rasvanokare ja suola. Lisää ryynit kiehuvaan veteen ja keitä sekoitellen, kunnes neste imeytyy. Lisää maitoa vähitellen koko ajan sekoittaen. Hauduta puolisen tuntia.

2. Silppua sipuli ja kuullota voissa. Sekoita kaikki ainekset puuroon. Seos saa olla löysähköä. Lisää tarvittaessa maitoa.

3. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 150-asteisessa uunissa runsas tunti. Tarjoa pakastepuolukoilla raikastetun puolukkahillon tai puolukkasurvoksen kera.

Maksalaatikko ja puolukkasurvos

Katso myös: Helppoa arkiruokaa – laatikot ja kiusaukset

Keskustelu

Missä vaiheessa se olleellinen aines eli maksa siihen lisätään ?

”2. Silppua sipuli ja kuullota voissa. Sekoita kaikki ainekset puuroon. Seos saa olla löysähköä.” Oisko tossa kohdin.

Minun tapani tehdä maksalaatikko on muuten samantapainen paitsi inkivääriä en pane, ja sitten se törkein: en käytä raakaa jauhettua maksaa! Kiehautan kokonaisen maksakimpaleen suolatussa vedessä ja jauhan sen sitten itse. Ihana pehmeä maku ja houkuttelevampi ulkonäkö!

Kommentoi juttua: Isoäidin maksalaatikko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X