Isoäidin maksalaatikko
Isoäidin maksalaatikko tuo makumuiston mummolasta! Tarjoa maksalaatikko klassisesti puolukkahillon tai -survoksen kanssa. Tällä ohjeella onnistut varmasti.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Maksalaatikko:
2 dl
puuroriisiä tai rikottua ohraa
3 dl
vettä
nokare voita
1 tl
suolaa
1 l
täysmaitoa
1-2
sipulia
voita
400 g
jauhettua naudan- tai sianmaksaa
(1 dl
rusinoita)
1/2 dl
siirappia
1 tl
suolaa
1/2 tl
jauhettua valkopippuria
(1 tl
oreganoa tai meiramia)
(1 tl
inkivääriä)
2
munaa
Keskustelu
Missä vaiheessa se olleellinen aines eli maksa siihen lisätään ?
Hei Mari, Kohdassa 2. Sekoita kaikki aineet.
”2. Silppua sipuli ja kuullota voissa. Sekoita kaikki ainekset puuroon. Seos saa olla löysähköä.” Oisko tossa kohdin.
Minun tapani tehdä maksalaatikko on muuten samantapainen paitsi inkivääriä en pane, ja sitten se törkein: en käytä raakaa jauhettua maksaa! Kiehautan kokonaisen maksakimpaleen suolatussa vedessä ja jauhan sen sitten itse. Ihana pehmeä maku ja houkuttelevampi ulkonäkö!
itse syön multaa enkä maksalaatikkoa
Tuleeko tähän tosiaan 2 tl suolaa?
Kommentoi juttua: Isoäidin maksalaatikko