Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Isoäidin sinappisilakat

Nämä sinappisilakat tehdään isoäidin perinteisellä ohjeella, joka löytyi vanhasta reseptikirjasta. "Kirja on aarteeni" sanoo Skidisti gurmeeta -blogin kirjoittaja Hanna.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Isoäidin sinappisilakat

  • 500 g tuoreita silakkafileitä tai valmiita puhdistettuja suolasilakoita
  • 5 dl vettä
  • 2 rkl suolaa
  • 1 ½ dl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl hienonnettua tilliä

Kastike

  • 1 dl sinappia
  • 2 rkl sokeria
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 dl neutraalin makuista ruokaöljyä
  • ½ dl vettä
  • 2 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

Isoäidin sinappisilakat tehdään Skidisti gurmeeta -blogin ohjeella näin:

1. Kiehauta vesi ja suola. Lisää etikka ja anna jäähtyä. Jos käytät tuoreita fileitä, laita fileet kulhoon ja kaada päälle liemi. Nosta jääkaappiin kahdeksi tunniksi. Jos käytät suolasilakoita, aloita vasta tästä. Valuta fileet, rullaa ja lado tölkkeihin. Ripottele väliin tillisilppua.

2. Sekoita sinappikastikkeen ainekset voimakkaasti vatkaten ja kaada kastike silakkarullien päälle tölkkeihin. Sulje tölkit huolellisesti ja säilytä kylmässä pari päivää. Tarjoile isoäidin sinappisilakat keitettyjen perunoiden kera tai saaristolaisleivän päällä.

Ohje: Skidisti gurmeeta

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/18.

isoäidin sinappisilakat
Isoäidin sinappisilakat tehdään tällä perinteisellä ja takuuvarmalla ohjeella. Kuva: Jonne Räsänen

Kommentoi

Kommentoi juttua: Isoäidin sinappisilakat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.