Isoäidin sinappisilakat
Nämä sinappisilakat tehdään isoäidin perinteisellä ohjeella, joka löytyi vanhasta reseptikirjasta. "Kirja on aarteeni" sanoo Skidisti gurmeeta -blogin kirjoittaja Hanna.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Isoäidin sinappisilakat
- 500 g tuoreita silakkafileitä tai valmiita puhdistettuja suolasilakoita
- 5 dl vettä
- 2 rkl suolaa
- 1 ½ dl valkoviinietikkaa
- 2 rkl hienonnettua tilliä
Kastike
- 1 dl sinappia
- 2 rkl sokeria
- ½ tl valkopippuria
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 dl neutraalin makuista ruokaöljyä
- ½ dl vettä
- 2 rkl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
Isoäidin sinappisilakat tehdään Skidisti gurmeeta -blogin ohjeella näin:
1. Kiehauta vesi ja suola. Lisää etikka ja anna jäähtyä. Jos käytät tuoreita fileitä, laita fileet kulhoon ja kaada päälle liemi. Nosta jääkaappiin kahdeksi tunniksi. Jos käytät suolasilakoita, aloita vasta tästä. Valuta fileet, rullaa ja lado tölkkeihin. Ripottele väliin tillisilppua.
2. Sekoita sinappikastikkeen ainekset voimakkaasti vatkaten ja kaada kastike silakkarullien päälle tölkkeihin. Sulje tölkit huolellisesti ja säilytä kylmässä pari päivää. Tarjoile isoäidin sinappisilakat keitettyjen perunoiden kera tai saaristolaisleivän päällä.
Ohje: Skidisti gurmeeta
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/18.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Isoäidin sinappisilakat