Reseptit
12
Kiitos

Isoäidin sinappisilakat

Nämä sinappisilakat tehdään isoäidin perinteisellä ohjeella, joka löytyi vanhasta reseptikirjasta. "Kirja on aarteeni" sanoo Skidisti gurmeeta -blogin kirjoittaja Hanna.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Silakat:

500 g tuoreita silakkafileitä tai valmiita puhdistettuja suolasilakoita
5 dl vettä
2 rkl suolaa
1 1/2 dl valkoviinietikkaa
2 rkl hienonnettua tilliä

Kastike:

1 dl sinappia
2 rkl sokeria
1/2 tl valkopippuria
1 rkl valkoviinietikkaa
1 dl neutraalin makuista ruokaöljyä
1/2 dl vettä
2 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi ja suola. Lisää etikka ja anna jäähtyä. Jos käytät tuoreita fileitä, laita fileet kulhoon ja kaada päälle liemi. Nosta jääkaappiin kahdeksi tunniksi. Jos käytät suolasilakoita, aloita vasta tästä. Valuta fileet, rullaa ja lado tölkkeihin. Ripottele väliin tillisilppua.

2. Sekoita sinappikastikkeen ainekset voimakkaasti vatkaten ja kaada kastike silakkarullien päälle tölkkeihin. Sulje tölkit huolellisesti ja säilytä kylmässä pari päivää. Tarjoile perunoiden kera tai voileivän päällä.

Ohje: Skidisti gurmeeta

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/18.

isoäidin sinappisilakat

Joulupöydän parhaat silakat tehdään isoäidin takuuvarmalla ohjeella. Kuva: Jonne Räsänen

Silakoita joulun kalapöytään: 

sinappiset smetanasilakat

Sinappiset smetanasilakat

silakat

Kermaiset wasabisilakat

silakat

Jouluiset sinappisilakat

Anna.fi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Isoäidin sinappisilakat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X