Isoäidin tilli-etikkakurkut Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Isoäidin tilli-etikkakurkut

Isoäidin tilli-etikkakurkut ovat kesäruokien klassikkoja. Laita tillikurkkuja voileivälle, nauti grilliruokien lisukkeena tai tee niistä salaatti retiisisiivujen kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Isoäidin tilli-etikkakurkut

  • 2 kpl tuoretta kurkkua tai
  • tilliä

Mausteliemi:

  • 1 dl hienoa sokeria
  • 1 dl etikkaa
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 ripaus suolaa

Valmistusohje

Isoäidin tilli-etikkakurkut valmistuvat näin helposti:

  1. Mittaa pulloon sokeri, etikka ja vesi. Ravistele pulloa, kunnes sokeri liukenee. Maista mieleinen happamuus.
  2. Kuori kurkku perunankuorimaveitsellä kokonaan tai osittain sen verran, että jää ohut vihreä raita. Leikkaa kurkku hyvin ohuiksi viipaleiksi, mausta hienonnetulla tillillä ja ripauksella suolaa. Kaada maustelientä sopiva määrä kurkkujen  päälle.
  3. Isoäidin tilli-etikkakurkuista teet raikkaan salaatin, kun laitat tilli-etikkakurkut lautaselle ja siivilöit joukkoon retiisiä.

Katso myös: Pikkelöidyt avomaankurkut

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Hölskypotut

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Isoäidin tilli-etikkakurkut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.