Isoäiti Cecilian sinappikastike
"Sinappikastike tuoresuolatun lohen kanssa on suosittua herkkua", kertoo kuuluisa ruotsalainen keittiömestari, kolmannen polven ravintoloitsija Leif Mannerström ja paljastaa isoäitinsä reseptin Kotiliedelle.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Maidoton
Ainekset
Sinappikastike isoäiti Cecilian tapaan
- 1 dl linnasinappia
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 1 ½ dl fariinisokeria
- ½ tl jauhettua valkopippuria
- 2 rkl Kikkoman-soijakastiketta
- ½ rkl HP-kastiketta
- ½ rkl worcestershire-kastiketta
- 1 ½ rkl puna- tai valkoviinietikkaa
- 2 dl ruokaöljyä
- ½ kpl sitruunan mehu
- runsaasti tilliä
Valmistusohje
Sinappikastike Leif Mannerströmin isoäiti Cecilian tapaan valmistuu näin:
- Sekoita kaikki ainekset voimakkaasti vatkaten kastikkeeksi.
- Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
- Lisää kastikkeeseen runsaasti hienoksi leikattua tilliä.
- Tarjoa sinappikastike Leif Mannerstörmin juhannuslohen kanssa.
Vinkki: Voit tehdä kerralla kastiketta suuremmen annoksen ja maustaa käytettävän erän sitruunamehulla ja tillillä.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Sinapit testissä – makutestin voittaja keräsi ennätyspisteet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Isoäiti Cecilian sinappikastike