Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Isoäiti Cecilian sinappikastike

"Sinappikastike tuoresuolatun lohen kanssa on suosittua herkkua", kertoo kuuluisa ruotsalainen keittiömestari, kolmannen polven ravintoloitsija Leif Mannerström ja paljastaa isoäitinsä reseptin Kotiliedelle.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Sinappikastike isoäiti Cecilian tapaan

  • 1 dl linnasinappia
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 ½ dl fariinisokeria
  • ½ tl jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl Kikkoman-soijakastiketta
  • ½ rkl HP-kastiketta
  • ½ rkl worcestershire-kastiketta
  • 1 ½ rkl puna- tai valkoviinietikkaa
  • 2 dl ruokaöljyä
  • ½ kpl sitruunan mehu
  • runsaasti tilliä

Valmistusohje

Sinappikastike Leif Mannerströmin isoäiti Cecilian tapaan valmistuu näin:

  1. Sekoita kaikki ainekset voimakkaasti vatkaten kastikkeeksi.
  2. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
  3. Lisää kastikkeeseen runsaasti hienoksi leikattua tilliä.
  4. Tarjoa sinappikastike Leif Mannerstörmin juhannuslohen kanssa.

Vinkki: Voit tehdä kerralla kastiketta suuremmen annoksen ja maustaa käytettävän erän sitruunamehulla ja tillillä.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Sinapit testissä – makutestin voittaja keräsi ennätyspisteet


Kommentoi

Kommentoi juttua: Isoäiti Cecilian sinappikastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.