Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ison porukan lammaspata uunissa

Tästä padasta riittää jaettavaa isommalle porukalle ja miksei myös pienelle! Punaviini tuo juuri sopivasti makua lihan ja kasvisten tueksi. Pitkä haudutusaika takaa lihan mureuden.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Lammaspata uunissa

  • noin 4 kg luista lampaanlihaa
  • 6 porkkanaa
  • 3-4 vartta lehtiselleriä
  • 6 sipulia
  • 3 kokonaista valkosipulia
  • ½ dl öljyä
  • 2 prk (á 400 g) tomaattimurskaa
  • 4 prk (á 70 g) tomaattisosetta
  • 5 dl vahvaa lihalientä (tarvittaessa gluteiinitonta)
  • 7 dl punaviiniä
  • 1 dl fariinisokeria tai ruskeaa kidesokeria
  • noin 5 tl suolaa
  • noin 3 tl rouhittua mustapippuria
  • 4 laakerinlehteä
  • 2-3 oksaa tuoretta rosmariinia

Valmistusohje

Lammaspata valmistuu uunissa helposti näin:

1. Leikkaa lampaanliha reiluiksi kuutioiksi. Jätä luulliset lihapalat isommiksi.

2. Kuori porkkanat ja leikkaa varsisellerin kanssa kahden sentin paloiksi. Kuori ja lohko sipulit kuuteen osaan ja halkaise kokonaiset valkosipulit. Irrota valkosipuleista vain uloimmat, kevyesti irti lähtevät kuoret.

3. Levitä öljy suureen vuokaan tai -pataan. Kaada joukkoon tomaattimurska ja -sose, lihaliemi, punaviini, sokeri, suola ja rouhittu mustapippuri. Kääntele lampaanlihapaloja mausteliemessä ja asettele lihapalat tasaisesti vuokaan.

4. Kaada joukkoon kasvikset ja lisää laakerinlehdet ja rosmariinioksat.

5. Peitä vuoka kaksinkertaisella foliolla tai kannella ja nosta lammaspata 175- asteiseen uuniin vähintään viiden tunnin ajaksi. Kääntele lampaanlihapaloja uunivuoassa ajoittain, jotta palat maustuvat liemessä tasaisesti.

 Ohje: Eija Ali-Mattila

Lue myös: Pataruoka hurmaa helppoudellaan – katso helpot ja herkulliset lihapatojen ohjeet

Lue myös Anna.fi: Lammaspaisti – kokosimme parhaat lampaanpaistireseptit, vinkit lampaan marinointiin ja herkullisiin lisukkeisiin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ison porukan lammaspata uunissa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.