Reseptit
30-60 min

Italialainen marenki

Täyteläisestä valkoisesta marenkivaahdosta valmistuu moni kahvipöydän herkku. Näillä vinkeillä opit valmistamaan italialaista marenkia, jolla kuorrutetaan erilaiset kakut ja piirakat.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
4 valkuaista
2 1/2 dl erikoishienoa sokeria
1 dl vettä

Valmistusohje

1. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa 120-asteiseksi (aikaa kuluu noin 8 minuuttia).

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi yleiskoneessa.

3. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon samalla koko ajan vatkaten suurel-
la teholla. Pienennä vatkaustehoa ja jatka vatkaamista pienellä teholla, kunnes massa on huoneenlämpöistä. Älä keskeytä vatkausta. Valmis italialainen marenki on notkeaa.

4. Levitä tai pursota marenki piirakan tai kakun päälle ja ota halutessasi kaunis paahteinen väri pintaan grillivastusten alla tai kaasupolttimella.

Pro-vinkit:

1. Älä sekoita sokerilientä ennen kuin se on 110-asteinen, muuten se voi kristallisoitua.

2. Käytä vain puhdasta kulhoa. Vähäinenkin rasva kulhossa voi estää marengin vaahtoutumisen. Kulhon materiaali olisi hyvä olla mieluiten metallinen tai lasinen.

3. Valmiin marenkimassan voi pakastaa pursotinpussiin tai säilyttää jääkaapissa rasiassa. Se säilyy notkeana ja pursotusvalmiina jääkaapissa pari päivää.

4. Marenkimassan voi käyttää suoraan kakkujen päälle sellaisenaan, se ei tarvitse erillistä kypsennystä uunissa. Kuuma sokeriliemi kypsentää kananmunan eli marenkimassa on jo valmiiksi kypsää.

5. Jos haluat väriä marenkiin, pinnan voi paahtaa grillivastusten alla uunissa tai kaasupolttimella eli ”tohottimella”.

Huomaa, että italialaisesta marengista ei voi tehdä klassisia peruskovia marenkeja.

Kokeile italialaista marenkia näihin leivonnaisiin:

marenkikakku lime-passiokiisselitäytteellä

Marenkikakku lime-passionkiisselitäytteellä

marenkikakku sitruuna-valkosuklaakreemillä

Marenkikakku valkosuklaa-sitruunakreemillä

sekahedelmäkiisseli ja poltettua marenkia

Sekahedelmäkiisseli ja poltettua marenkia

Ruoka.fi: Suklaakakku kahdella täytteellä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Italialainen marenki

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X