Italialainen perunakakku (Tortino di Patate)
Italialainen perunakakku valmistuu vaivatta ja maistuu liharuokien lisukkeena tai vihreän salaatin kanssa. Parmesaani ja valkosipuli maustavat herkun.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Italialainen perunakakku
- 2 kpl kookasta perunaa
- 2 kpl kananmunaa
- 1 dl maitoa
- 0.5 dl kermaa
- 30 g parmesaanijuustoa
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa, pippuria
- 20 g voita
Valmistusohje
Italialainen perunakakku (Tortino di Patate) syntyy näin:
Italialainen perunakakku maistuu liharuoan lisukkeena tai vihreän salaatin kanssa kevyenä iltapalana.
- Kuori perunat ja viipaloi ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta perunaviipaleita muutaman minuutin ajan, kaada vesi pois ja kuivaa perunat.
- Vatkaa kananmunat, maito, kerma ja juustoraaste kulhossa. Mausta kananmunaseos suolalla, pippurilla ja valkosipulilla.
- Voitele neljä pientä annosvuokaa tai yksi laakea vuoka ja levitä perunaviipaleet vuokaan. Kaada kermainen munaseos perunoiden päälle.
- Paista perunakakkua 180 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Italialainen munakoisovuoka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Italialainen perunakakku (Tortino di Patate)