Italialainen tomaatti-lihakastike
Italialainen tomaatti-lihakastike nautitaan äysjyväspagetin kanssa. Kastikepadan voi laittaa porisemaan jo aamulla, ja ruoka saa hautua koko aamupäivän. Sillä välin voi vaikka ulkoilla.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Italialainen tomaatti-lihakastike
- 600 g karitsanlapaa (tai naudan suikalelihaa tai paistijauhelihaa)
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 yksikyntinen valkosipuli tai 2-4 valkosipulinkynttä
- 150 g tuoreita syötäväksi käsiteltyjä sieniä (tai 3-4 rkl kuivattua suppilovahveroa)
- 1-1 ½ kg tomaattimurskaa
- 2-4 tl timjamia
- 2-4 tl meiramia
- 1-2 tl rosmariinia
- 1-2 tl anista
- ½-1 tl vastarouhittua mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 2 tl sokeria
Valmistusohje
Italialainen tomaatti-lihakastike valmistetaan näin:
Italialainen tomaatti-lihakastike valmistuu 40 minuutissa jauhelihasta ja noin kolmessa tunnissa, kun kastike tehdään karitsanlavasta.
- Pilko liha sopiviksi suupaloiksi. Puhdista ja pilko sienet, kuori ja pilko valkosipuli.
- Kuullota valkosipuli öljyssä padassa, lisää liha ja paista kauttaaltaan. Varo, ettei valkosipuli pala.
- Lisää sienet, haihduta hiukan ja lisää tomaattimurska.
- Lisää hienonnetut mausteet ja anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä ainakin 3 tuntia kunnes liha on mureaa.
- Tarkista maku, lisää yrttejä tarvittaessa. Tarjoa italialainen tomaatti-lihakastike täysjyväpastan kanssa.
Katso myös: Italialainen focaccia
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Pasta x 7 – ota talteen herkulliset pastareseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Italialainen tomaatti-lihakastike