Zabaione, viinivaahtokastike ja vadelmia
Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Italialainen viinivaahtokastike (Zabaione)

Makea viinivaahtokastike, zabaione, on alun perin italialainen keksintö ja peräisin Medizien hovista Firenzestä. Italialaisessa versiossa mausteena on usein makeaa marsalaa. Ranskalaiset tekevät sabayonkastikkeensa valko- tai kuohuviinistä. Omien mieltymysten mukaan vaahdon voi myös tehdä vaikkapa viskillä tai liköörillä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Italialainen viinivaahtokastike (Zabaione):

3 keltuaista
0.7 dl sokeria
0.5 dl vettä
0.8 dl jälkiruokaviiniä (marsalaa tai makeaa valkoviiniä esim. chileläinen Late Harvest)
inkivääriä
noin 600 g marjoja ja hedelmiä (mansikoita, vadelmia, boysenmarjoja ja 1-2 banaania)
Mainos

Keskustelu

Kommentoi juttua: Italialainen viinivaahtokastike (Zabaione)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X