Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Italialainen voileipäkakku

Valmista juhlapöydän klassikko nyt italialaisittain. Kestosuosikkeihin kuuluva voileipäkakku saa nyt pyöreän muodon ja makuvivahteita Välimereltä. Pyöreässä voileipäkakussa on saapasjalkamaan lipun väriset täyteraidat.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Italialainen voileipäkakku:

  • 12-16 grahampaahtoleipäviipaletta
  • 12-16 perunalimppuviipaletta

Voileipäkakun punainen täyte:

  • 1 pkt (200 g) aurinkokuivattutomaatti-tuorejuustoa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 50 g ohutta kylmäsavukinkkua
  • 3 rkl ranskankermaa

Voileipäkakun valkoinen täyte:

  • 1 prk (190/171 g) öljyyn säilöttyjä latva-artisokkia
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 prk (150 g) ranskankermaa
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Voileipäkakun vihreä täyte:

  • 1 pkt (200 g) valkosipulituorejuustoa
  • 3 rkl ranskankermaa
  • 2 rkl pestokastiketta

Voileipäkakun kostutus:

  • 1 ½ dl kasvislientä

Voileipäkakun pinnalle:

  • 2 prk (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 rkl ranskankermaa
  • herneenversoja
  • 50 g ohutta kylmäsavukinkkua
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 prk (200 g) minimozzarellapalloja
  • tuoretta basilikaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Italialainen voileipäkakku leivotaan helposti näin:

Leikkaa leivät kuorettomiksi. Aseta leivinpaperiarkki halkaisijaltaan 26 cm:n irtopohjavuokaan pohjan ja reunarenkaan väliin. Öljyä vuoan reunat kevyesti ja asettele reunoille kapeat leivinpaperista leikatut suikaleet.

Lue myös: Huomioi 4 tärkeää kohtaa voileipäkakun teossa – näillä kondiittorin vinkeillä onnistut

Punainen täyte: notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon tomaattipyree, hienoksi silputut kinkkuviipaleet ja ranskankerma. Valkoinen täyte: valuta latva-artisokat öljystä ja soseuta sauvasekoittimella muiden ainesten kanssa tahnaksi. Vihreä täyte: notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon ranskankerma ja pestokastike.

Leikkaa puolet grahamleipäviipaleista saksilla pohjakerrokseksi vuokaan. Kostuta kasvisliemellä. Levitä vihreä täyte leipäviipaleiden päälle. Paloittele puolet perunalimppuviipaleista seuraavaksi kerrokseksi, kostuta ja levitä valkoinen täyte viipaleiden päälle. Paloittele loput grahamleipäviipaleet, kostuta ja levitä punainen täyte. Leikkaa loput perunalimppuviipaleet pintakerrokseksi ja kostuta pinta. Peitä kakun pinta leivinpaperista leikatulla palalla. Nosta kakku jääkaappiin ja anna makujen tasaantua yön yli.

Kumoa voileipäkakku vadille. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma notkeaksi tahnaksi. Peitä kakun pinta ja reunat tahnalla.

Koristele reunat herneenversoilla. Kääräise kinkkuviipaleet ruusukkeiksi kakun keskelle. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit. Valuta ja puolita mozzarellapallot. Asettele reunoille tomaatin- ja mozzarellan puolikkaita. Koristele basilikanlehdillä ja rouhaise päälle hieman mustapippuria.

Lue myös: 5 maailman parasta voileipäkakkua juhliin

Lue myös Anna.fi/ruoka: Voileipäkakku on juhlien ikisuosikki – näillä vinkeillä onnistut

Voileipäkakku

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Italialainen voileipäkakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.