Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Italialaiset joulupullat

Italialaiset joulupullat saavat makua korinteista ja hillotusta appelsiininkuoresta. Pehmeät joulupullat voi paistaa vaikka kahvikupeissa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 1.5 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl muskottipähkinää
  • 3 kananmunankeltuaista
  • noin 5 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 dl korintteja
  • 0.5 dl hillottua appelsiininkuorta tai sukaattia

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Pinnalle

  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon. Lisää sokeri, mausteet, keltuaiset ja jauhot. Alusta pullataikina, ja anna kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa.

2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää joukkoon korintit ja hillotut hedelmänkuoret. Alusta rasvaseos taikinaan. Anna taikinan kohota.

3. Vaivaa taikinasta ilmakuplat kulhossa. Pullataikina saa olla pehmeää.

4. Voitele korkeareunainen uunivuoka tai noin 10 kuppia, täytä taikinalla ja kohota pullat.

5. Voitele pullien pinta munalla ja paista isoa pullaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jatka paistamista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Pienissä kupeissa joulupullia paistetaan 200 asteessa noin 15 minuuttia.

6. Seulo jäähtyneille joulupullille tomusokeria.

 

Kokeile myös muita jouluisia pullareseptejä:

Lucia-pullat

Lucia-pullat

Sahramipullat

Joulukranssi

appelsiinipulla

Ruoka.fi: Appelsiinipullat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Italialaiset joulupullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.