Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Italialaiset joulupullat

Italialaiset joulupullat saavat makua korinteista ja hillotusta appelsiininkuoresta. Pehmeät joulupullat voi paistaa vaikka kahvikupeissa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1.5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 rkl sokeria
1 tl kardemummaa
0.5 tl suolaa
0.5 tl muskottipähkinää
3 kananmunankeltuaista
noin 5 dl vehnäjauhoja
100 g voita
0.5 dl sokeria
1 dl korintteja
0.5 dl hillottua appelsiininkuorta tai sukaattia

Voiteluun

1 kananmuna

Pinnalle

tomusokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon. Lisää sokeri, mausteet, keltuaiset ja jauhot. Alusta pullataikina, ja anna kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa.

2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää joukkoon korintit ja hillotut hedelmänkuoret. Alusta rasvaseos taikinaan. Anna taikinan kohota.

3. Vaivaa taikinasta ilmakuplat kulhossa. Pullataikina saa olla pehmeää.

4. Voitele korkeareunainen uunivuoka tai noin 10 kuppia, täytä taikinalla ja kohota pullat.

5. Voitele pullien pinta munalla ja paista isoa pullaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jatka paistamista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Pienissä kupeissa joulupullia paistetaan 200 asteessa noin 15 minuuttia.

6. Seulo jäähtyneille joulupullille tomusokeria.

 

Kokeile myös muita jouluisia pullareseptejä:

Lucia-pullat
Lucia-pullat


Sahramipullat


Joulukranssi

appelsiinipulla
Ruoka.fi: Appelsiinipullat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Italialaiset joulupullat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X