Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Italiansalaatti

Italiansalaatti on monelle tuttu kaupan valmissalaatti. Itse tehtynä salaatti nousee luksusluokkaan. Maukas majoneesikastike sitoo ainekset yhteen. Nauti italiansalaatti lisukkeena tai tarjoa sitä buffetpöydässä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Italiansalaatti

  • 150 g rakettispagettia tai sarvimakaronia
  • 3 porkkanaa
  • 1 hapahko omena
  • 1 maustekurkku
  • 200 g pakasteherneitä
  • 150 g palvikinkkua kuutioituna

Italiansalaatti, kastike

  • 1 ½ dl majoneesia
  • 1 ½ dl ranskankermaa tai kermaviiliä
  • ½ rkl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Italiansalaatti tehdään helposti näin:

1. Kuori ja suikaloi kolme porkkanaa tulitikun kokoisiksi suikaleiksi. Keitä porkkanasuikaleet sekä 150 gramma rakettispagettia tai sarvimakaronia pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja siirrä syrjään odottamaan.

2. Kuori ja suikaloi yksi hapahko omena. Kuutioi yksi maustekurkku. Sulata 200 grammaa pakasteherneitä. Sekoita keitetty spagetti, porkkanat, herneet, omena, maustekurkku ja 150 grammaa kuutioitua palvikinkkua keskenään

3. Tee kastike. Sekoita 1 1/2 desilitraa ranskankermaa tai kermaviiliä, 1 1/2 desilitraa majoneesia, puoli ruokalusikallista sitruunamehua, yksi teelusikallinen sokeria, puoli teelusikallista suolaa sekä 1/4 teelusikallinen mustapippuria. Tarkista maku. Sekoita kastike varovasti salaattiainesten joukkoon.

4. Laita italiansalaatti jääkaappiin ja anna sen makujen tasaantua noin tunnin ajan.

Lue myös: Makaronisalaatti

Lue myös Anna.fi: Maukas makaronisalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Italiansalaatti

isäs

on neki hyviä

gilla

Miksi joku kotona tehty olisi parempaa kuin ammattilaisen tarkkaan suunnittelema…..

Vastaa käyttäjälle isäsPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.