Reseptit
alle 30 min
6
Kiitos

Itämainen alkukeitto

Itämainen alkukeitto tehdään broilerista. Aidon thaimaalaisen makuvivahteen aikaansaamiseksi liemi vaatii mausteikseen ainakin chiliä tai tulista currytahnaa, valkosipulia, sitruunaruohoa ja mausteena käytettävää kalakastiketta. Mausteita myydään tahnoina eksoottisten maustesekoitusten hyllyssä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
400 g broilerinsuikaleita
kasvisöljyä
tilkka seesamiöljyä
2 tl soijakastiketta
1 tl punaista currytahnaa
tai chilipalko
2 tl inkivääritahnaa tai -raastetta
2 tl sitruunaruohotahnaa tai kaksi sitruunaruohoa
4 valkosipulinkynttä
1 nippu kevätsipulia
1 l vettä
1 rkl thaimaalaista kalakastiketta
2 limettiä
2 limetin lehteä
200 g herkkusieniä
noin 2 porkkanaa
100 g sokeriherneenpalkoja
1 paksoi tai puolikas kiinankaali
1 nippu tuoretta korianteria
Mainos

Valmistusohje

1. Kypsennä broilerisuikaleita öljyssä. Lisää maustetahnat ja mausteet, valkosipuli, kevätsipuli vesi, limetin kuori ja mehu, suikaloidut kasvikset ja silputtu korianteri.

2. Keitä noin 20 minuuttia. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoa pääruokana tai alkukeittona. Jos haluat, joukkoon voi lisätä myös kookosmaitoa.

Lue myös: Helppoa pääsiäisruokaa broilerista

Katso myös: Dukkapaneroitu broileri ja mausteinen porkkanasalaatti säväyttävät

Keskustelu

Kommentoi juttua: Itämainen alkukeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X