
Itämainen hedelmäsalaatti
Itämainen hedelmäsalaatti sekoitetaan sitrushedelmistä, persimonista, granaattiomenasta ja viinirypäleistä. Taatelit antavat hedelmäsalaatille makeutta ja appelsiininkukkavedellä sekä ruusuvedellä maustettu kastike kruunaa raikkaan jälkiruoan.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Itämainen hedelmäsalaatti:
- 2 appelsiinia
- 2 mandariinia
- 2 persimonia
- 1 granaattiomena
- 8 taatelia
- viinirypäleitä
Liemi
- 2 ½ dl vettä
- 2 ½ dl sokeria
- 2 tähtianista
- 1 tl sitruunankuorta
- 1 tl sitruunamehua
- 1 tl applsiininkukkavettä
- 1 tl ruusuvettä
Valmistusohje
Itämainen hedelmäsalaatti tehdään näin:
1. Valmista liemi. Keitä sokeria, anista ja vettä noin kymmenen minuuttia. Lisää muut ainekset liemeen ja anna jäähtyä. Poista anikset.
2. Kuori ja viipaloi hedelmät. Poista taateleista kivet. Asettele hedelmät tarjolle ja kaada liemi päälle. Annostele itämainen hedelmäsalaatti kauniisiin kulhoihin ja tarjoile vaikkapa jouluaterian päätteeksi.
Kokeile myös muita hedelmäisiä jälkiruokia: Aurinkoinen hedelmäsalaatti Helppo hedelmäjälkiruoka Marinoidut hedelmät
Lue myös Anna.fi: Marja-hedelmäsalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Itämainen hedelmäsalaatti