Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Itämainen jauhelihapata

Rutkasti tuoksuvia mausteita sisältävä jauhelihapata tuo tuulahduksen itämaista eksotiikkaa arkiruokapöytään.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Itämainen jauhelihapata:

  • 700 g naudan jauhelihaa
  • 1 iso sipuli tai 100 g pakastesipulia
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 prk (370 g) paseerattua tomaattia
  • 4 rkl tomaattisosetta
  • 2 dl vettä
  • 6–8 kuivattua taatelia
  • 6–8 kuivattua aprikoosia

Valmistusohje

Itämainen jauhelihapata valmistuu näin:

1. Paahda jauheliha paistokasarissa. Kuori ja hienonna sipuli ja inkivääri. Lisää kasariin öljyn kanssa ja anna hetki pehmetä. Lisää kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet sekä mausteet.

2. Lisää paseerattu tomaatti, tomaattisose ja vesi. Saksi joukkoon taatelit ja aprikoosit. Anna kastikkeen muhia miedolla lämmöllä kannen alla 20 minuuttia.

3. Tarjoa kastike vaikkapa couscousin, kasvisten ja minttu-jogurttikastikkeen kera.

Lisää reseptejä: 

Jauhelihapihvit Jauheliha-kasviskeitto Ruoka.fi: Punajuuri-jauhelihavuoka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Itämainen jauhelihapata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.