
Itämainen jauhelihapata
Rutkasti tuoksuvia mausteita sisältävä jauhelihapata tuo tuulahduksen itämaista eksotiikkaa arkiruokapöytään.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Itämainen jauhelihapata:
- 700 g naudan jauhelihaa
- 1 iso sipuli tai 100 g pakastesipulia
- pala tuoretta inkivääriä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2–3 valkosipulinkynttä
- 2 tl jauhettua juustokuminaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl kanelia
- 1 prk (370 g) paseerattua tomaattia
- 4 rkl tomaattisosetta
- 2 dl vettä
- 6–8 kuivattua taatelia
- 6–8 kuivattua aprikoosia
Valmistusohje
Itämainen jauhelihapata valmistuu näin:
1. Paahda jauheliha paistokasarissa. Kuori ja hienonna sipuli ja inkivääri. Lisää kasariin öljyn kanssa ja anna hetki pehmetä. Lisää kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet sekä mausteet.
2. Lisää paseerattu tomaatti, tomaattisose ja vesi. Saksi joukkoon taatelit ja aprikoosit. Anna kastikkeen muhia miedolla lämmöllä kannen alla 20 minuuttia.
3. Tarjoa kastike vaikkapa couscousin, kasvisten ja minttu-jogurttikastikkeen kera.
Lisää reseptejä:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Itämainen jauhelihapata