Itämainen rapusalaatti
Kokoa salaattipohja paksoista, paprikasta ja yrteistä. Itämainen salaattipeti kruunataan jättikatkaravun pyrstöillä ja maukkaalla, makean happamalla kastikkeella.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Salaatti:
- 12-16 jättikatkaravun pyrstöä
- 1 oranssi paprika
- 250 g paksoita
- 2-3 kevätsipulinvartta
- 1 nippu tuoreita yrttejä, kuten thaibasilikaa, korianteria ja minttua
Kastike:
- 1 limetin mehu
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl seesamiöljyä
- 1 rkl kalakastiketta
- 1 tl ruokokidesokeria
- pala hienonnettua punaista chiliä
Valmistusohje
1. Jos katkaravut ovat pakasteesta, anna niiden sulaa jääkaapissa. Valuta huolellisesti. Leikkaa paprika ja paksoi ohuiksi suikaleiksi ja hienonna yrtit.
2. Sekoita kastikkeen ainekset. Sekoita kulhossa salaatin ainekset katkarapujen kanssa ja valuta kastike salaatin päälle. Kääntele maut sekaisin kevyesti nostellen. Anna maustua viileässä ennen tarjoilua.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Itämainen rapusalaatti