Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Itämeren lohi-ahventartar

Tuoresuolatusta lohesta ja ahvenesta valmistettu raikas tartar maistuu ihanalta ruisleivän tai paahtoleivän päällä. Voit tehdä tartarin myös pelkästään ahvenesta tai lohesta, kuten kuvassa.

Ainekset

Lohi-ahventartar:

  • 150 g tuoretta lohifileetä
  • 150 g tuoreita ahvenfileitä
  • 1 rkl karkeaa suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 0.5 rkl rouhittua valkopippuria
  • tilliä
  • mallasleipää, voita

Valmistusohje

 

  1. Sekoita suola, sokeri, rouhittu pippuri ja tilli. Laita lohifileet, ahvenfileet ja suola-sokeriseos muovipussiin. Ravistele. Anna maustua jääkaapissa 8 tuntia tai yön yli.
  2. Leikkaa ahven- ja lohifileet ensin viipaleiksi ja sitten suikaleiksi. Sekoita sinappikastike joukkoon. Voitele kolmioksi leikattu mallaslimppuviipale ja laita kalatartaria päälle. Koristele sitruunalla, tomaatilla, tillillä ja sinappikastikkeella.

Vinkki: Voit tehdä tämän annoksen pelkästään lohesta, kuten kuvassa. Mallaslimppuviipaleen sijaan lohi-ahventartarin voi tarjota pieneksi hakatun punasipulin ja paahtoleivän kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Itämeren lohi-ahventartar

Sinun täytyy kommentoidaksesi.