
Itämeren lohi-ahventartar
Tuoresuolatusta lohesta ja ahvenesta valmistettu raikas tartar maistuu ihanalta ruisleivän tai paahtoleivän päällä. Voit tehdä tartarin myös pelkästään ahvenesta tai lohesta, kuten kuvassa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Maidoton
Ainekset
Lohi-ahventartar:
- 150 g tuoretta lohifileetä
- 150 g tuoreita ahvenfileitä
- 1 rkl karkeaa suolaa
- 1 rkl sokeria
- 0.5 rkl rouhittua valkopippuria
- tilliä
- mallasleipää, voita
Valmistusohje
- Sekoita suola, sokeri, rouhittu pippuri ja tilli. Laita lohifileet, ahvenfileet ja suola-sokeriseos muovipussiin. Ravistele. Anna maustua jääkaapissa 8 tuntia tai yön yli.
- Leikkaa ahven- ja lohifileet ensin viipaleiksi ja sitten suikaleiksi. Sekoita sinappikastike joukkoon. Voitele kolmioksi leikattu mallaslimppuviipale ja laita kalatartaria päälle. Koristele sitruunalla, tomaatilla, tillillä ja sinappikastikkeella.
Vinkki: Voit tehdä tämän annoksen pelkästään lohesta, kuten kuvassa. Mallaslimppuviipaleen sijaan lohi-ahventartarin voi tarjota pieneksi hakatun punasipulin ja paahtoleivän kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Itämeren lohi-ahventartar