omenastruudeli
Reseptit
yli 60 min
12
Kiitos

Itävaltalainen apfelstrudel

Itävaltalainen apfelstrudel eli omenastruudeli vaatii hieman vaivaa, mutta on sen arvoinen. Näyttävä leivonnainen kätkee sisäänsä rommilla maustetun omena-rusina-pähkinätäytteen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taikina:

3 dl vehnäjauhoja (200 g)
1 kananmuna
1/4 tl suolaa
1 rkl öljyä
4 rkl haaleaa vettä (noin 0,6 dl)

täyte:

1-1,5 kg omenia
30 g voita
1-1,5 dl korppujauhoja
0,75-1 dl sokeria
1 tl kanelia
1 dl rusinoita
(2 rkl rommia tai omenamehua)
50-60 g jauhettuja saksanpähkinöitä tai mantelia

päälle:

noin 40 g voita
tomusokeria

Keskustelu

Oikotie herkulliseen struudeliin on valmis filo- tai vähän paksumpi jufka-taikina. Ennen vanhaan kun näitä samaisia taikinoita ei vielä ollut täällä myytävänä, tein taikinat itse opilla jonka sain ystäväperheen nuorelta serbialaiselta lastenhoitajalta. Todella aikaa vievä ja taitoa vaativa homma.

Kommentoi juttua: Itävaltalainen apfelstrudel

Vastaa käyttäjälle Minou Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X