Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Itse tehty mantelimassa

Itse tehty mantelimassa voittaa kaupan valmisversiot mennen tullen. Sujauta mantelimassa laskiaispullien täytteeksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Itse tehty mantelimassa

  • 200 g mantelijauhoja
  • 300 g tomusokeria
  • 1 kananmunan valkuainen

Valmistusohje

Itse tehty mantelimassa valmistuu helposti näin:

itse tehty mantelimassa vaihe1
  1. Tarvitset 200 grammaa mantelijauhoja, 300 grammaa tomusokeria ja yhden munanvalkuaisen.
itse tehty mantelimassa vaihe2

2. Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri keskenään tehosekoittimessa. Lisää valkuaista vähitellen manteli-tomusokeriseokseen sekoituksen aikana. Anna koneen käydä kunnes seos on tasaista. Et välttämättä tarvitse koko valkuaista.

itse tehty mantelimassa

3. Kun massa on pehmeää pyörittele massasta yhtenäinen pallo. Älä vaivaa liikaa, sillä silloin massa murenee. Muotoile pötköiksi ja kääri tuorekelmuun ja säilytä käyttöön asti jääkaapissa.

Vinkki! Sujauta itse tehty mantelimassa laskiaispullien täytteeksi.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 3/2023.

Lue myös Anna.fi: Suklainen, sitruunainen vai paahdettu? Erilaiset laskiaispullat haastavat perinteisen herkun uusilla mauilla ja muodoilla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Itse tehty mantelimassa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.