
Itse tehty mantelimassa
Itse tehty mantelimassa voittaa kaupan valmisversiot mennen tullen. Sujauta mantelimassa laskiaispullien täytteeksi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Itse tehty mantelimassa
- 200 g mantelijauhoja
- 300 g tomusokeria
- 1 kananmunan valkuainen
Valmistusohje
Itse tehty mantelimassa valmistuu helposti näin:
- Tarvitset 200 grammaa mantelijauhoja, 300 grammaa tomusokeria ja yhden munanvalkuaisen.
2. Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri keskenään tehosekoittimessa. Lisää valkuaista vähitellen manteli-tomusokeriseokseen sekoituksen aikana. Anna koneen käydä kunnes seos on tasaista. Et välttämättä tarvitse koko valkuaista.
3. Kun massa on pehmeää pyörittele massasta yhtenäinen pallo. Älä vaivaa liikaa, sillä silloin massa murenee. Muotoile pötköiksi ja kääri tuorekelmuun ja säilytä käyttöön asti jääkaapissa.
Vinkki! Sujauta itse tehty mantelimassa laskiaispullien täytteeksi.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 3/2023.
Lue myös Anna.fi: Suklainen, sitruunainen vai paahdettu? Erilaiset laskiaispullat haastavat perinteisen herkun uusilla mauilla ja muodoilla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Itse tehty mantelimassa