
Itse tehty tuorejuusto
Itse tehty tuorejuusto maustetaan yrteillä. Makeat tomaatit ja hapan tuorejuusto ovat täydellinen yhdistelmä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Itse tehty tuorejuusto
- 1 l piimää (hapanta)
- 3 kananmunaa
- 3 l täysmaitoa
- 4 rkl hienonnettuja yrttejä (timjamia, oreganoa, salviaa ja rosmariinia)
- ½ sitruunan raastettu kuori
- 2 tl suolaa
Lisäksi
- 300 g tomaatteja
Valmistusohje
Itse tehty tuorejuusto valmistuu helposti näin:
- Ota litra piimää ajoissa huoneenlämpöön happanemaan. Voit nostaa sen pöydälle jo edellisenä päivänä.
- Sekoita kolme kananmunaa happaman piimän joukkoon. Kiehauta kolme litraa täysrasvaista maitoa ja sekoita piimä-munaseos kuuman maidon joukkoon. Kuumenna seos lähes kiehuvaksi ja laita levy pois päältä. Hera erottuu massasta pikkuhiljaa. Älä sekoita tässä vaiheessa enää yhtään.
- Nosta reikäkauhalla massaa harsolla vuorattuun puolen litran vetoiseen juustomuottiin tai siivilään. Nosta valumaan astian päälle jääkaappiin. Massa jää harsoon ja hera valuu alla olevaan astiaan.
- Anna valua vuorokauden.
Vinkki! Tarjoa itse tehty tuorejuusto juusto tomaattien ja rapeakuorisen maalaisleivän kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 15/2023.
Lue myös Anna.fi: Piimäjuusto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Itse tehty tuorejuusto