Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Itsenäisyyspäivän kakku

Itsenäisyyspäivän kakku leivotaan suomalaisista mauista: piimästä ja talkkunasta. Juhlien kahvipöydän klassikko on mehevä kuivakakku eli kahvikakku.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Itsenäisyyspäivän kakku

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl talkkunajauhoja
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 1 ½ tl ruokasoodaa
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 2 ½ dl piimää

Voitelu

  • 1 rkl voita tai margariinia
  • 1 rkl korppujauhoja

Koristelu

  • 1 rkl tomusokeria
  • (sokerihelmiä/ suklaasydämiä)

Valmistusohje

Itsenäisyyspäivän kakku leivotaan helposti näin:

1. Voitele ja korppujauhota noin 1,5 l vuoka. Sulata 150 grammaa voita ja anna jäähtyä.

2. Sekoita 3 1/2 desilitraa vehnäjauhoja, yksi desilitra talkkunajauhoa, yksi desilitraa fariinisokeria, yksi desilitra sokeria 1 1/2 teelusikallista ruokasoodaa ja yksi ruokalusikallista piparkakkumaustetta keskenään. Lisää 2 1/2 desilitraa piimää ja vähän jäähtynyt voisula joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

3. Valuta taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alaosassa 40–50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä.

4. Nosta kakku jäähtymään ritilälle 20 minuutiksi. Kumoa ja poista vuoka.

5. Koristele jäähtynyt itsenäisyyspäivän kakku tomusokerilla ja halutessasi sokerihelmillä ja/tai suklaasydämillä.

Vinkki: Vuokana on käytetty Iloleipurin hiiliteräksistä, Suomi-irtopohjavuokaa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2019.

Lue myös: Kahvikakku – makumuisto mummolasta

Lue myös Anna.fi: Itsenäisyyspäivän menu x 3


Kommentoi

Kommentoi juttua: Itsenäisyyspäivän kakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.