
Jäädytetty mustikkajuustokakku
Jäädytetty mustikkajuustokakku on juhlien suloinen päätähti. Juustokakku on kätevä tehdä etukäteen ja nostaa pakastimesta tarjolle myös yllätysvieraille. Mustikkatäytteen salaisuus on makea valkosuklaa ja häivähdys ihanaa sitruunatahnaa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Munaton
Ainekset
Jäädytetty mustikkajuustokakku, keksipohja
- 50 g voita
- 100 g digestivekeksejä
- 50 g mantelijauhetta
Jäädytetty mustikkajuustokakku, täyte
- 200 g mustikoita
- 100 g valkosuklaata
- 2 dl kuohukermaa
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- 2 rkl lemon curd -tahnaa
Jäädytetty mustikkajuustokakku, pinnalle
- 1 dl tuoreita mustikoita
- 2 rkl mustikkajauhetta
- ½ dl syötäviä kukkia
Valmistusohje
Jäädytetty mustikkajuustokakku leivotaan helposti näin
- Sulata 50 grammaa voita. Murskaa 100 g keksejä ja 50 grammaa mantelijauhettea keskenään monitoimikoneessa hienoksi ja sekoita sulatetun voin kanssa tasaiseksi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 20–22 cm irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Soseuta 200 grammaa mustikoita sauvasekoittimella. Paloittele 100 grammaa valkosuklaata ja sulata mikrossa varoen pehmeäksi. Vaahdota 2 desilitraa kermaa.
- Vatkaa toisessa kulhossa 400 grammaa maustamatonta tuorejuustoa, 1 desilitra sokeria ja 2 ruokalusikallista sitruunatahnaa keskenään muutama minuutti. Valuta joukkoon valkosuklaa ja mustikkasose ja vatkaa tasaiseksi. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto.
- Jaa mustikka-kermatäyte keksipohjan päälle. Nosta kakku pakkaseen ja anna jäätyä vähintään 6 tuntia tai yön yli.
- Nosta jäädytetty mustikkajuustokakku pakkasesta 15–30 minuuttia ennen tarjoilua kakkuvadille. Koristele juustokakku mustikoilla, mustikkajauheella ja syötävillä kukilla.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 15/2020.
Lue myös: Juustokakku uunissa
Lue myös Anna.fi: Juustokakku lasissa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jäädytetty mustikkajuustokakku