
Jäädytetty puolukkabavaroise
Bavarois, Bavarian cream on eräänlainen vanukas. Se tehdään perinteisesti kananmunasta ja kermavaahdosta ja hyydytetään liivatteella jälkiruoaksi. Bavarois on eräänlainen kermavanukas. Tässä reseptissä se saa raikasta makua puolukoista ja rahkasta. Jäädytetty puolukkabavarois on näyttävä jälkiruoka, jonka voi tehdä hyvissä ajoin pakastimeen. Vähälaktoosinen jälkiruoka syntyy vaihtamalla kerma ja maitorahka laktoosittomaan versioon.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Jäädytetty puolukkabavaroise
- 6 dl puolukoita (karpaloita tai mustaherukoita)
- 5-6 liivatelehteä
- 1.5 dl vettä
- 2.5 dl sokeria
- 4 dl kuohu- tai vispikermaa
- 250 g maitorahkaa
Valmistusohje
Puolukkabavaroise valmistuu näin.
1. Survo jäiset marjat mahdollisimman hienoksi esimerkiksi monitoimikoneessa. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
2. Keitä vesi ja sokeri, kunnes sokeriliemi vähän sakenee. Nosta kattila liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää ne sokeriliemeen. Kaada liivate-sokeriliemi kohmeiseen marjasurvokseen monitoimikoneen käydessä.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon maitorahka ja marjasurvos. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdottuun tai kelmulla vuorattuun jäädyke- tai kakkuvuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa tai pakasta jälkiruoka.
4. Voit ottaa jälkiruoan pakastimesta esimerkiksi pari tuntia ennen tarjoamista jääkaappiin pehmenemään. Kasta puolukkabavaroise muutamaksi sekunniksi kuumaan veteen, irrota reunat veitsellä ja kumoa jälkiruoka tarjoiluvadille. Liivatteen ansiosta jälkiruoka ei sulaessaan valahda vadille. Tarjoa bavaroise voimakkaan puolukoista survotun, tomusokerilla makeutetun, siivilöidyn kastikkeen kanssa.
Lue myös: Rahka sopii jälkiruokaan, vanukkaaseen ja mousseen – tässä herkulliset ohjeet
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Puolukka-taatelitryffelit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jäädytetty puolukkabavaroise