Jääkellarin limettilohi
Jääkellarin lohi terävöitetään tässä reseptissä limellä. Jääkellarin lohi on pohjoismaisen juhlapöydän klassikko, joka valmistetaan suolaliemessä graavatusta lohesta. Jouluna jääkellarin limettilohi sopii kalapöytään tarjottavaksi yhdessä esimerkiksi avokadon tai mädin, smetanan ja punasipulin kanssa. Kevään juhlissa jääkellarin limettilohi tarjotaan parsan ja ranskankermakastikkeen kera.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Jääkellarin lohi limetillä maustettuna
750 g
lohifileetä
noin 8 dl
vettä
1 dl
hienoa merisuolaa
1 rkl
sokeria
1 tl
rouhittua valkopippuria
2
luomulimetin kuori ja mehu
Kastike
2 dl
ranskankermaa
1 tl
wasabia tai vahvaa sinappia
1
vihreä parsa tai 2 miniparsaa/ruokailija
Keskustelu
Kommentoi juttua: Jääkellarin limettilohi