Reseptit
yli 60 min
12
Kiitos

Jäätelökeksit

Jäätelökeksit ovat herkkujen herkku, jossa yhdistyvät cookie- ja brownie-taikinat brookie-leivoksiksi. Kun brookiet täyttää jätskillä, ei makeaa herkkua voi vastustaa kukaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Jäätelökeksit, keksitaikina

100 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl valmiita suklaahippuja (esim. Pirkka) tai rouhittua tummaa suklaata

Jäätelökeksit, brownietaikina

75 g voita
100 g tummaa suklaata rouhittuna
1 kananmuna
1 kananmunan keltuainen (ylimääräisen valkuaisen voi pakastaa tai käyttää smoothieen tai munakkaaseen)
1 1/4 dl fariinisokeria
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl valmiita suklaahippuja (esim. Pirkka) tai rouhittua tummaa suklaata
Mainos

Tarjoilu

12 palloa jäätelöä

Valmistusohje

Jäätelökeksit tehdään kahdesta keksitaikinasta helposti näin:

  1. Tee ensin keksitaikina. Vatkaa 100 grammaa huoneenlämpöistä voita, 1 desilitra sokeria ja 1 teelusikallinen vaniljasokeria vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa muna joukkoon. Yhdistä 1 1/2 desilitraa vehnäjauhoja, 1 teelusikallinen leivinjauhetta ja 1 desilitra suklaahippuja keskenään. Sekoita puuhaarukalla muiden aineiden kanssa. Nosta keksitaikina jääkaappiin vähintään tunniksi tai kunnes taikina on jähmeää.
  2. Tee brownie-taikina. Sulata 75 grammaa voita. Lisää joukkoon 100 grammaa tummaa suklaata ja anna sen sulaa. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Vatkaa yksi muna, yksi keltuainen ja 1 1/4 desilitraa fariinisokeria vaahdoksi. Yhdistä 1 1/4 desilitraa vehnäjahoja, 1 teelusikallinen leivinjauhetta ja 1 desilitra suklaahippuja keskenään. Lisää suklaasulan kanssa muiden aineiden joukkoon. Nosta taikina jääkaappiin vähintään tunniksi tai kunnes taikina on jähmeää.
  3. Muotoile molemmista taikinoista 24 pientä palloa. Yhdistä yksi vaalea ja yksi tumma pallo isommaksi palloksi. Litistä leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 175-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  4. Paina jäätelöpallo toiselle keksipuolikkaalle. Nosta toinen keksi kanneksi. Tarjoa jäätelökeksit heti tai nosta ne vielä pakastimeen noin tunniksi.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/2020.

Lue myös: Tuunaa kaupan valmisjätskit uusiksi makuelämyksiksi

Lue myös Anna.fi: Gluteenittomat jäätelökeksit

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jäätelökeksit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X