
Jäätelökeksit
Jäätelökeksit ovat herkkujen herkku, jossa yhdistyvät cookie- ja brownie-taikinat brookie-leivoksiksi. Kun brookiet täyttää jätskillä, ei makeaa herkkua voi vastustaa kukaan.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
Jäätelökeksit, keksitaikina
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 kananmuna
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 1 dl valmiita suklaahippuja (esim. Pirkka) tai rouhittua tummaa suklaata
Jäätelökeksit, brownietaikina
- 75 g voita
- 100 g tummaa suklaata rouhittuna
- 1 kananmuna
- 1 kananmunan keltuainen (ylimääräisen valkuaisen voi pakastaa tai käyttää smoothieen tai munakkaaseen)
- 1 ¼ dl fariinisokeria
- 1 ¼ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl valmiita suklaahippuja (esim. Pirkka) tai rouhittua tummaa suklaata
Tarjoilu
- 12 palloa jäätelöä
Valmistusohje
Jäätelökeksit tehdään kahdesta keksitaikinasta helposti näin:
- Tee ensin keksitaikina. Vatkaa 100 grammaa huoneenlämpöistä voita, 1 desilitra sokeria ja 1 teelusikallinen vaniljasokeria vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa muna joukkoon. Yhdistä 1 1/2 desilitraa vehnäjauhoja, 1 teelusikallinen leivinjauhetta ja 1 desilitra suklaahippuja keskenään. Sekoita puuhaarukalla muiden aineiden kanssa. Nosta keksitaikina jääkaappiin vähintään tunniksi tai kunnes taikina on jähmeää.
- Tee brownie-taikina. Sulata 75 grammaa voita. Lisää joukkoon 100 grammaa tummaa suklaata ja anna sen sulaa. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Vatkaa yksi muna, yksi keltuainen ja 1 1/4 desilitraa fariinisokeria vaahdoksi. Yhdistä 1 1/4 desilitraa vehnäjahoja, 1 teelusikallinen leivinjauhetta ja 1 desilitra suklaahippuja keskenään. Lisää suklaasulan kanssa muiden aineiden joukkoon. Nosta taikina jääkaappiin vähintään tunniksi tai kunnes taikina on jähmeää.
- Muotoile molemmista taikinoista 24 pientä palloa. Yhdistä yksi vaalea ja yksi tumma pallo isommaksi palloksi. Litistä leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 175-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Paina jäätelöpallo toiselle keksipuolikkaalle. Nosta toinen keksi kanneksi. Tarjoa jäätelökeksit heti tai nosta ne vielä pakastimeen noin tunniksi.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/2020.
Lue myös: Tuunaa kaupan valmisjätskit uusiksi makuelämyksiksi
Lue myös Anna.fi: Gluteenittomat jäätelökeksit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jäätelökeksit