Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jaffa-raakakakku

Jaffa-kakku on helppo ja herkullinen kahvipöydän herkku. Jos on pähkinöille allerginen, ne voi korvata avokadolla tai kiinteyttää taikinan psylliumilla.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 3 dl cashewpähkinöitä
  • 2 luomuappelsiinia kuorineen
  • 1 dl raakakaakaojauhetta
  • 1 dl sulaa kaakaovoita
  • ½–1 dl hunajaa
  • hyppysellinen vaniljajauhetta

Pohjaan

  • saksanpähkinöitä ja rusinoita

Koristeeksi

  • tuoreita tai kuivattuja hedelmiä

Valmistusohje

Valmistusaika noin 20 minuuttia + jäähtyminen 20 minuuttia

1. Pingota irtopohjavuoan (n. 20 cm) reunan ja pohjan väliin leivinpaperi, jotta jähmettynyt kakku on helppo siirtää tarjoiluvadille.

2. Sekoita cashewpähkinät ja lohkotut appelsiinit monitoimikoneessa tai vahvalla tehosekoittimella sileäksi seokseksi, niin että cashewpähkinät liukenevat täysin. Jos laitteesi ei ole tehokas, voit pehmentää pähkinöitä vedessä etukäteen. Lisää joukkoon raakakaakaojauhe.

3. Sulata raastettu kaakaovoi vesihauteessa. Lisää taikinaan ja mausta hunajalla ja vaniljalla. Sekoita seos sileäksi.

4. Laita vuoan pohjalle pähkinöitä ja rusinoita ja levitä päälle taikinamassa. Jäähdytä kakkua pakastimessa noin 20 30 minuuttia. Kakun voit myös pakastaa, ja sulanut herkku säilyy jääkaapissa noin viisi päivää.

5. Koristele kakku hedelmillä, esimerkiksi persimoneilla.

Ohje: Maria Lönnqvist

Lisää reseptejä:

Raakasuklaakakku Luumupiirakka ilman uunia Gluteeniton minttu-suklaaraakakakku Ruoka.fi: Helppo raakakakku – mangojuustokakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jaffa-raakakakku

Leipuri

Laitetaanko appelsiinit siis tosiaan kuorineen joukkoon? 🤔

Vastaa käyttäjälle LeipuriPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.