Jälkiruoka porkkanasta ja omenasta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 3-4 omenaa
- 3 porkkanaa
- 1 dl rouhittua mantelia tai pähkinää (50 g)
- 2 tl kanelia
- (1 tl inkivääriä)
- 1 rkl sokeria, fariinisokeria tai siirappia
- 1 dl kermaa tai kermamaitoa
- (margariinia)
Valmistusohje
- Raasta omenat karkealla terällä, porkkanat vähän hienommalla ja rouhi mantelit tai pähkinät ja sekoita ainekset. Mausta seos, kaada se voideltuun uunivuokaan ja valuta kerma tai kermamaito päälle. Jos haluat, ripottele muutama margariininokare jälkiruokaa mehevöittämään.
- Paista kuumassa uunissa 225 asteessa 15-30 minuuttia. Tarjoa kerman, vaniljakastikkeen tai pehmeän vaniljajäätelön kanssa.
- Laina Laitinen, Valkeakoski
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jälkiruoka porkkanasta ja omenasta