Jänispasta
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
- 2 jäniksen fileetä
- 3 pekoniviipaletta
- tilkka öljyä
- 1 (salotti)sipuli
- 100 g sieniä
- 1 dl lihalientä
- 1 dl kermaa
- rouhittua mustapippuria
- suolaa
Pasta:
- 200 g pastaa
- 2 l vettä
- 1 tl suolaa
- 400 g parsakaalia
- tilkka öljyä
- chilipalko
- 1 dl valkoviiniä tai vettä ja 1 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Leikkaa liha kuutioiksi. Paloittele pekoni, sienet ja sipuli. Ruskista lihakuutiot ja pekonisuikaleet kuumassa pannussa. Lisää silputtu sipuli ja sienet sekä lihaliemi, kerma ja mausteet. Anna hautua noin 15 minuuttia.
2. Keitä ja valuta pasta. Paloittele parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Kuullota silputtu chili öljyssä, lisää parsakaalin kukinnot sekä viini tai sitruuna- mehu ja vesi. Höyrytä kaali juuri ja juuri kypsäksi. Lisää seos pastaan ja tarjoa jäniskastikkeen kanssa.
- Vinkki: Sopivia sieniä ovat kaikki sellaisenaan käytettävät lajikkeet, kuten kantarellit, mustat torvisienet, haperot, suppilovahverot, orakkaat, tatit, lampaankäävät ja kehnäsienet sekä viljellyt sienet.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jänispasta