Reseptit
yli 60 min
10

Janssonin kiusaus

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2.5 kg perunoita
4-6 sipulia (300 g)
250 g anjovisfileitä
noin 1 l kevytkermaa

Valmistusohje

  1. Kuori perunat ja sipulit. Suikaloi perunat kylmään veteen. Hienonna sipulit. Sipulit voi kuullottaa.
  2. Laita kuivaksi valutettuja perunasuikaleita, sipulia ja anjovista kerroksittain voideltuihin uunivuokiin. Kaada puolet anjovisliemellä maustetusta kermasta päälle.
  3. Kypsennä janssonin kiusausta ensin 200-225 asteessa, kunnes perunat saavat vähän väriä. Lisää kermaa ja anjovislientä silloin tällöin ja alenna lämpötilaa 160-175 asteeseen. Janssoninkiusaus kypsyy 45-60 minuutissa, mutta sitä voidaan pitää miedommassa lämmössä pitempään.
  • Samaan tapaan voit valmistaa kinkkukiusausta: 1 kg perunaa, 150 g sipulia, 200 g palvikinkkua ja 3-4 dl kermaa (5 annosta).

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.